Ce așteptări au românii de la viitorul președinte. Alegător: Sunt născut în timpul războiului. Vreau să fie mai bine

Data actualizării: Data publicării:
alegator

În București, dar şi în marile oraşe ale ţării, oamenii au venit în număr mare la urne, încă de la primele ore ale dimineţii. Tineri sau în vârstă, iată care sunt așteptările lor de la acest scrutin al alegerilor prezidențiale.

Iată ce au declarat o parte din alegători în București:

„Cu mic cu mare, votăm la prezidențiale, cu speranța de mai bine, bineînțeles”.

„Să fie liniște în țară și să fie bine. (Ce vă deranjează cel mai tare?) Începând cu spitalele, cu școlile. Instituțiile astea care s-au dărâmat fără rost și nu are tineretul unde să mai muncească.”

„Pentru viitorul țării. Din câte am văzut, astăzi nu prea au fost tineri până acum, poate vin mai pe seară. E important pentru țară pentru că e viitorul nostru și noi suntem responsabili de viitorul nostru”.

„Să avem o țară ca afară! (Ce vă doriți pentru băiețelul dumneavoastră?) Să poată să trăiască în România în aceleași condiții cum trăim în celelalte țări din Uniunea Europeană.”

„Așteptările mele sunt normale și firești, sunt cele pentru care am ieșit la fiecare miting, care a avut loc în aceeași formulă în București, și sunt legate de respectarea promisiunilor legate de educație, sănătate și stimularea mediului de afaceri. Mi-aș dori o țară - nu o să zic ca afară, că a devenit clișeu - dar îmi doresc un loc în care copilul meu să rămână sau să aibă unde să se întoarcă.”

Iași:

„Avem așteptări pentru copii și nepoți. Să fie mai bine și pentru noi, pentru pensionari, salariați, pentru copiii și nepoții nostri și pentru viitorul lor.”

„Pentru mine înseamnă o speranță că va fi mai bine și cei ce ne conduc să aibă interese pentru mulțime, nu doar pentru ei.”

„Vreau să fie mai bine. Eu-s născut în timpul războiului și am trecut prin multe.”

„Vreau o Românie să fie a tuturor oamenilor, să nu fie proprietari de țară. Deocamdata văd că sunt proprietari de țară.”

„Mi se pare foarte important ca toată lumea să meargă la vot, indiferent de ce va vota. Asta arată voința cetățenilor, asta arată ce ar merita cu adevarat un popor.”

„Să nu vrem să fugim din țară, să vrem să stăm aici, oamenii plecați să se întoarcă acasă. Acasa este acolo de unde nu vrei să fugi.”

„Să fie cât mai multă liniște și mai puțin scandal. Asta mi-aș dori”.

Oradea:

„E foarte important, pentru țară, pentru popor, pentru noi, aici trăim, aici construim țara șamd.”

„(Întotdeauna veniți atât de repede la vot?) Da, e obișnuița la noi. Prima data să mergem la vot și pe urmă în altă parte.”

„(Credeți că e important să veniți de dimineața?) Foarte important. Dacă nu putem în timpul zilei, venim dimineața să ne facem datoria de cetățean.”

Buzău:

„Mergem la servici dimineața. Și am votat pentru o mică schimbare. Continuitate! În bine, sperăm.

„(De ce ati venit atat de dimineata?) Ca să scap de o grija!”

Timișoara:

„Ce să cer eu la 80 de ani? Eu sunt mulțumit, ce am primit...”

„Gânduri bune de schimbare, o Românie mai bună, chiar dacă nu suntem de aici. ( De unde sunteti?) De aici, dar locuiesc în Bulgaria.

„(Prima oară când votezi?) A doua oară. (De ce crezi că este important să mergem la vot, mai ales noi, tinerii?) Pentru mine votul înseamnă să schimbi un viitor și schimbi ceva în țara asta.

Cluj Napoca:

„(Pentru ce ați votat, cu ce speranțe și gânduri?) Pentru o democratie mai bună și pentru ca țara să meargă mai bine de acum încolo. (Cum vezi ca un tânăr alegerile de anul acesta?) Foarte importante și cred că e esențial ca fiecare dintre noi să voteze.”

„Alegerile le văd destul de importante. Nu doar astea, ci se pe cele locale și parlamentare care urmează. Statisticile arată ca la prezidențiale prezența e mare, dar la parlamentare unde contează un pic mai mult, oamenii nu se duc.”

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri