Ce câștigă ALDE și Pro România din susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale? „Poate noblețea lor, generozitate”

Data actualizării: Data publicării:
mircea-diaconu-digi24

ALDE și Pro România au decis să-l susțină la alegerile prezidențiale pe Mircea Diaconu. Este nevoie de un candidat care să se adreseze tuturor românilor, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, cel care a renunțat la propria candidatură. În ceea ce-l privește, Mircea Diaconu spune că va discuta cu cele două formațiuni. Dar promite că nu va apărea, în campanie, alături de sigla vreunui partid.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE: „Victor Ponta și-a declarat dispoziția de a mă susține. Evaluările pe care le-am făcut mi-au demonstrat că există o așteptare pentru un alt tip de candidatură. L-am ascultat pe Mircea Diaconu îndelung, cu care am avut o discuție, în care și-a prezentat intențiile și profilul de candidat. M-a impresionat și m-a convins.”

Victor Ponta, președintele Pro România: „Trebuie să muncim împreună pentru această candidatură.”

Mircea Diaconu, candidat la alegerile prezidențiale: „Sunt un independent și sunt susținut logistic. Nu o să vedeți liderii nicăieri. Nu o să îi vedeți că se urcă sau siglele lor pe campania mea. (Ce câștigă Pro România și ALDE din asta?) Nimic! Poate noblețea lor, generozitate. E un gest unic. (Cum a decurs discuția, ati spus: eu sunt candidat independent și nu vreau să îmi puneți condiții, iar cei doi au spus: da, ok?) Da! (I-ați întrebat ce câștigă din asta?) Nu! Nu câștigă nimic!”

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri