Video Congresul PSD. Viorica Dăncilă, desemnată oficial candidatul PSD la prezidențiale, pe muzica filmului Rocky 3

Data actualizării: Data publicării:
Congres PSD inquam octav ganea 8
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Atmosferă triumfătoare la congresul PSD. Viorica Dăncilă a fost desemnată oficial candidatul PSD pentru fotoliul de la Cotroceni. Șefa social-democraților e convinsă că va fi primul președinte-femeie din România. Iar social-democrații au prezentat-o ca pe o învingătoare. A intrat în sală pe muzica filmului Rocky 3, iar discursul i-a ridicat pe toți în picioare. În fapt, congresului de astăzi i-a lipsit fastul de altădată. Cu public puţin şi discursuri citite, care nu au însufleţit sala, şedinţa a început repede şi s-a terminat brusc. Susţinătorii premierului, tineri ori bătrâni, s-au îngrămădit mai mult să facă selfie-uri decât evaluări ale calităţilor care o pot propulsa la Cotroceni pe şefa partidului.

Viorica Dăncilă a apărut ca o învingătoare pe acordurile celebrei melodii „Eye of the Tiger” la Congresul PSD, cu 15 minute întârziere. Îmbrăcată în alb, l-a avut în permanență lângă ea pe soțul ei și a fost urmată îndeaproape de Eugen Teodorovici și Mihai Fifor. Cei trei i-au făcut cărare printre sutele de delegați care au sărit să dea mâna cu liderul lor. Minute în șir, Viorica Dăncilă a strâns mâini, s-a pupat și îmbrățișat cu oricine a dorit.

Congresul extraordinar al PSD pentru desemnarea candidatului la prezidențiale a fost o formalitate, de fapt. Rezultatul votului nu a creat surprize, fiind validată în unanimitate. Chiar și așa, Viorica Dăncilă a fost vizibil emoționată.

Citiți și: VIDEO EXCLUSIV. Prima declarație de presă a soțului Vioricăi Dăncilă: O iubesc și voi fi alături de ea

Au curs apoi laudele Vioricăi Dăncilă pentru sine și pentru Guvernul său.

Sunt un om ca oricare altul, un om dintre oameni. M-am născut într-un oraș mic, o familie de oameni simpli. Sunt inginer și am fost 8 ani profesor. Azi sunt soție, sunt mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm și care mi-a stat mereu alături. Orice lucru pe care l-am făcut și orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, copii, tineri, pensionari. Sunt și voi rămâne mereu alături de oameni”, spune Viorica Dăncilă, prezidențiabilul PSD.

Viorica Dăncilă l-a atacat pe Klaus Iohannis la Congresul PSD

Viorica Dăncilă a fost aplaudată furtunos când l-a atacat pe Klaus Iohannis.

Să îți amintesti de poporul român dupa 5 ani de mandat e o dovadă de cinism, e o dovadă de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alături, pentru cel ce promitea lucrul bine făcut. Pare că ceasul a stat de mult. Pentru noi toți ceilalți au trecut 5 ani de nimic”, spune Viorica Dăncilă, prezidențiabilul PSD.

Viorica Dăncilă nu a ezitat să joace cartea feministă.

Sunt singurul candidat care își asumă guvernarea țării, care are curajul și voința de a schimba lucrurile pentru România. Sunt mai putenică decât toți acești bărbați care țipă de pe margine. Știu că pot face asta și știu că alături de voi voi fi primul președinte femeie al României. Dumnezeu să ne ajute”, adaugă Viorica Dăncilă, liderul PSD.

Ce o recomandă pe Viorica Dăncilă? Întrebarea de care fug toți

Cu public puţin şi discursuri citite, care nu au însufleţit sala, şedinţa a început repede şi s-a terminat brusc. Susţinătorii premierului, tineri ori bătrâni, s-au îngrămădit mai mult să facă selfie-uri decât evaluări ale calităţilor care o pot propulsa la Cotroceni pe şefa partidului.

Susţinătorii Vioricăi Dăncilă s-au înghesuit să o îmbrățișeze şi să se fotografieze, au aplaudat-o, dar cu greu au putut decrie experiența politică sau realizările ei. Unii au făcut tot posibilul să evite întrebarea. Au întors spatele camerei de filmare, și-au tras șepcile pe ochi ori au fugit de-a dreptul. Iată reacțiile lor când au fost întrebați de reporterul Digi24 „Ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte”:

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri