CTP, despre „ăștia”: „M-am întrebat cum a putut Dăncilă să scoată pantoful cu toc cui și să-și dea cu el în cap. Cred că m-am dumirit”

Data actualizării: Data publicării:
ctp-la-cap-limpede-digi24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, la Digi24, despre prezența-record la vot, la al doilea tur al alegerilor parlamentare, în diaspora. Unul din motive, spune gazetarul, este cuvântul „ăștia” folosit de Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, când a vorbit despre românii din străinătate.

Marius Pancu: De unde setea de a vota în diaspora?

Cristian Tudor Popescu: De la „ăștia”. Doamna a avut singura ei sclipire de geniu în această campanie, a plasat acel cuvânt cu o naturalețe formidabilă, cu care probabil a obținut 2-3 procente de oameni care au ieșit la vot și au avut și grijă să scrie „ăștia” pe buletin.

M-am întrebat cum a putut doamna Dăncilă să scoată pantoful ăla cu toc cui și să-și dea cu el în cap, pentru că asta a făcut pronunțând cuvântul respectiv. Nici nu a realizat ce face. Cred că m-am dumirit: pentru că ei, la echipa de campanie, nu au vorbit decât așa despre diaspora: ăștia, ăia de acolo. Normal ca i-a intrat în reflex „ăștia”, de-aia l-a rostit atât de natural și de autodistructiv pentru ea.

Apoi, cei din diaspora au simțit acum că lucrurile s-au schimbat, că pot vota cu adevărat, fără să piardă ore întregi. Și asta spuneam după primul tur: va crește prezența în turul 2. S-au dezmeticit oamenii. Prima dată nu le-a venit să creadă: putem vota și noi omenește? Acum s-au dezmeticit și au venit în număr mai mare la vot.

Citiți și:  CTP: Câte voturi au primit Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă de la alegătorii candidaților care nu au trecut de primul tur

Partenerii noștri