Cum s-a trezit o femeie de 72 de ani dusă la Poliție pentru fraudă electorală

Data actualizării: Data publicării:
Președinta secției de vot discută cu alegătoarea în încercarea de a descoperi de ce figurază și cu solicitare de urnă mobilă
Președinta secției de vot discută cu alegătoarea în încercarea de a descoperi de ce figurază și cu solicitare de urnă mobilă

Polițiștii anchetează mai multe tentative de fraudă la vot care ar fi avut loc în Teleorman. Sunt oameni care au venit la secție și au aflat că numele lor sunt pe lista celor care au chemat urna mobilă acasă. În plus, numărul cererilor pentru urna mobilă a crescut foarte mult cu două ore înainte de încheierea votului din turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Discuție între președinte de secție și o femeie trecută de 70 de ani:

- Dumneavoastră aveți solicitare pentru urna mobila. Poate fata dumneavoastră v-a făcut solicitare să se deplaseze acasă. V-ați simțit rău? Fata dumneavoastră v-a făcut cumva sau cineva din familie?

- Păi de ce nu....

- Să votați acasă! Așa aveți solicitare.

Mă, dar sun-o pe fiica-sa și întreab-o, să vedem ce s-a întâmplat, se adresează președinta de secție unui alt membru al comisiei.

- Eu am votat prima dată și nu am avut nicio problemă, spune femeia.

- Da, dar acum aveți, pentru că există această situație.

La cei 72 de ani ai săi, doamna Dumitra s-a trezit duminică în mijlocul unei anchete de fraudă la alegeri. În acte figura că este grav bolnavă și nu se poate deplasa. Cu toate acestea, femeia a venit la vot pe picioarele ei. Și nu a fost singurul caz care a ridicat semne de întrebare în județul Teleorman.

În numai 3 ore, la secția 181 din satul Bâscoveni, județul Teleorman, a fost sesizată poliția de două ori pentru că două persoane care au venit să își exprime dreptul la vot apăreau în sistem ca fiind solicitante de urne mobile, lucru pe care persoanele respective nu îl știau.

Președinta de secție sună la Poliție:

- Alo, bună ziua, sunt președinta secției 181. Am un alt caz ca cel de dinainte. O altă doamnă care avea cerere pentru urna mobila s-a prezentat la secție să voteze. Vreți, vă rog, să va deplasați la secție să vedeți despre ce e vorba?

Oamenii care figurau pe lista celor care au nevoie de urnă mobilă nu aveau nici cea mai mică idee cum au ajuns acolo.

- Nu v-a făcut cerere nimeni mâine să votați cu urnă mobilă?

- Nu, nu.

- Dar așa apăreți aici.

- Ce ați spus? 

- Aveți cerere să votați cu urnă mobilă. Ați făcut cerere acasă?

- N-am făcut eu nimica, mamă!

- Fata dumneavoastră?

- Ce a făcut fata mea?

- Cerere.

- Pentru mine?

- Da.

- Nu cred.

- Nu-i adevărat, nu?

- Nu-i adevărat.

***

- Doamna este. Dânsa are cererea făcută și s-a prezentat la secție. Nu aude, să știți, îi spune președinta de secție polițistului care a venit dând curs solicitării făcute telefonic.

- Am înțeles. Haideți că o să meargă cu noi la sediul Poliției.

Polițiștii i-au dus la secție pe cei care figurau pe lista persoanelor ce nu se pot deplasa și le-au cerut să precizeze în scris că nu ei au făcut cererea. Polițiștii au deschis dosare penale pe care au scris „fraudă electorală” și fac acum investigații pentru a completa și numele suspecților.

Citiți și:  Cifrele suspecte din raportările BEC în fiefurile PSD

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri