Dacian Cioloș, despre vizita Vioricăi Dăncilă în SUA: Se joacă periculos cu credibilitatea României

Data actualizării: Data publicării:
ciolos - ganea 20190508131537_OGN_5341-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Dacian Cioloș, președintele PLUS, o critică pe Viorica Dăncilă pentru „vizita privată, de campanie” din Statele Unite. El spune că este „ciudat” ca românii să afle pe surse, din presă, de o întâlnire a premierului cu vicepreședintele american Mike Pence și amintește de o altă vizită privată, de la începutul anului, când a spus că România va muta ambasada din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Doamna candidat la președinție Viorica Dăncilă face o vizită în SUA. O vizită privată, de campanie, căreia echipa de consilieri a prim-ministrului se străduiește din răsputeri să îi dea un caracter cât de cât oficial. Ce știm până acum știm din presă, nu există o agendă a vizitei asumată de Guvern și comunicată ca atare. Citim o știre ici, cum că prim-ministrul României s-a văzut cu primarul orașului Jersey, alta colo, cum că a asistat la semnarea unui acord de împrumut între România și Banca Mondială (de semnat, l-a semnat ministrul Teodorovici). Iar știrile despre întâlnirile Vioricăi Dăncilă apar pe parcurs, în funcție de ce mai reușesc să-i aranjeze pe ultima sută de metri consilierii”, afirmă Dacian Cioloș, miercuri dimineață, pe Facebook.

„Înainte de traversarea Atlanticului, am aflat - evident, tot din presă - că scopul vizitei prim-ministrului în SUA ar fi fost întâlnirea cu oameni de afaceri din Statele Unite, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană. Ceva în genul întâlnirii organizate de Comitetul Americano-Israelian pentru Politici Publice, pe care aceeași neobosită excursionistă peste Ocean a avut-o în luna martie 2019. Reamintesc opiniei publice că, atunci, prim-ministrul Dăncilă a promis că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, stârnind supărarea mai multor țări arabe, dar și pe a Israelului, pentru că a făcut promisiuni false”, mai spune președintele PLUS.

El adaugă că „revenind la vizita de acum, site-urile de știri ne spun, pe surse de această dată, că Viorica Dăncilă va avea și o întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence”.

„Întâlnirea cu vicepreședintele Pence este o chestiune extrem de importantă și este ciudat să o aflăm pe surse și nu oficial. Dar aceasta este o consecință a caracterului vizitei doamnei Dăncilă în America. Șefa PSD nu a fost invitată în SUA în calitatea sa de prim-ministru, ci și-a făcut de drum ca persoană privată. Mai concret, a decis să plece în America în campanie electorală. Și, ca să își justifice lipsa nemotivată de la serviciu, i-a pus pe cei din echipa sa să-i caute o explicație care sa dea bine în ochii contribuabilului român”, a subliniază acesta.

„Însă ceea ce mi se pare cel mai grav e că doamna Dăncilă nu înțelege că, atâta timp cât este prim-ministru în funcție, chiar dacă unul care guvernează catastrofal, nu poate avea vizite electorale în străinătate fără să angajeze și Guvernul României. Toate declarațiile pe care le face pe acolo pe unde umblă sunt înregistrate ca poziții ale prim-ministrului țării noastre. Iar declarațiile ei din SUA din luna martie ne-au arătat că Viorica Dăncilă se joacă periculos cu credibilitatea României”, mai arată Dacian Cioloș.

Citește și Camera de Comerţ Americană în România se distanţează de vizita lui Dăncilă în SUA: Nu suntem implicaţi în organizare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri