Dacian Cioloș: Încă totul se joacă!

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos dan barna
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Dacian Cioloș, liderul PLUS, speră că Dan Barna, pe care exit-pollurile îl indică pe locul al treilea, poate prinde turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Fostul premier a declarat duminică, după închiderea urnelor și anunțarea primelor rezultate ale exit-pollurilor, că „încă totul se joacă”, pentru că nu sunt luate deocamdată în calcul voturile diasporei.

„Vreau să-i rog pe colegii din secțiile de votare să fie foarte atenți la ceea ce se va întâmpla în următoarele ore, pentru că asta e în democrație, totul se joacă până la numărarea ultimului vot”, a subliniat Dacian Cioloș.

„Bravo, Dan! În primul rând, rezultatul din această seară și pe care îl vom ști mai concret mâine dovedește că Alianța USR-PLUS este una dintre principalele forțe politice ale țării și datorită dumneavoastră, celor care v-ați mobilizat la vot, suntem în măsură să putem promite că vom fi acolo, la modernizarea României. Nu suntem decât la jumătatea drumului cu aceste alegeri prezidențiale. Încă totul se joacă! Pentru că ceea ce ați văzut aici nu ia în considerare rezultatul votului din diaspora și nu ia în considerare ceea ce încă se votează, dar oricum suntem încă la jumătatea drumului”, a declarat Dacian Cioloș, duminică seara, alături de Dan Barna și alți lideri ai celor două partide.

Mesajul pe care îl transmite Dacian Cioloș este unul optimist în ceea ce privește următoarele alegeri, cele locale și cele parlamentare. 

„Noi suntem convinși, cu ceea ce am obținut la europarlamentare și acum la prezidențiale, că Alianța USR-PLUS poate să câștige anul viitor la locale și la parlamentare și cu siguranță Alianța USR-PLUS va fi cea care va aduce aerul de modernizare a României. PSD-ul se duce spre istorie, și rezultatul din această seară o arată, și sunt convins că PLUS și USR au un destin comun, că vor ști să construiască acest destin comun, vor ști să construiască pe încrederea pe care le-ați acordat-o”, a spus Dacian Cioloș.

El i-a mulțumit candidatului Alianței pentru modul în care a făcut campanie. „Prezența printre oameni, asta e ceea ce vă propunem, un dialog deschis, direct, concret. Vom continua în acest fel și sunt convins că prin ceea ce se va întâmpla în următoarele ore vom ști să mergem înainte și vom învăța din lecția pe care ne-ați oferit-o mobilizându-vă la vot în aceste zile”, a punctat Dacian Cioloș.

Exit-pollul CURS-Avangarde îl credita, potrivit datelor culese până la ora 19:00, pe Klaus Iohannis cu 39,0 % din voturi, urmat de  Viorica Dăncilă cu 22,5% din voturi, Dan Barna cu 16,4% din voturi, Mircea Diaconu cu 7,9% din sufragii și Theodor Paleologu 6,1%.

Un alt exit-poll, realizat de IRES, prezenta cifre asemănătoare cu date culese până la ora 20:00: Klaus Iohannis - 38,7%; Viorica Dăncilă - 22%; Dan Barna - 16,1%; Mircea Diaconu - 8,2%; Theodor Paleologu - 5,6%.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri