Dan Barna: Nu am legătură cu niciun serviciu. Nu l-am văzut pe Coldea în viața mea

Data publicării:
florian coldea
Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI Foto: George Călin / Inquam Photos

Liderul USR Dan Barna susține că nu are nicio legătură cu vreun serviciu secret, iar poveștile cu securiștii sunt „baliverne”. El a dat asigurări că nu s-a întâlnit niciodată cu Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, și pune aceste atacuri de campanie pe seama faptului că sunt multe instituții „confiscate de clanuri familiale”, care se tem că odată ajunsă la putere, guvernarea USR „va da afară jumătatea aceea”.

„Sistemul n-o să aplaude: Bine, ce frumos! că o să dăm afară jumătatea aceea... Sunt unele instituții confiscate de clanuri familiale, în care persoane - și primesc astfel de mesaje constant - vin doar o dată pe lună, semnează, își iau banii și nu trec deloc pe acolo. La stat. Lucrul ăsta trebuie să înceteze, presa l-a menționat de multe ori. Cu lucrul acesta vom lupta cât vom putea. Evident că asta va genera reacție și respingere. Tocmai de-asta e nevoie de sprijinul societății și acesta este mesajul pe care Alianța USR-PLUS îl dă constant: e nevoie ca oamenii competenți să se implice. Dacă ne implicăm mai mulți, o să reușim. Gândiți-vă la povestea USR. Un partid pornit de nicăieri.  Și alianța USR-PLUS. Acum trei ani nu exista, era asociație civică în București, acum suntem priviți de oameni în stradă ca fiind alternativa pentru viitor. Deci, se poate. Dacă oamenii, pe bune... pentru că povestea cu securiștii, alea sunt niște baliverne. Vă spun privindu-vă în ochi că n-am legătură cu niciun serviciu, vreodată. Nu l-am văzut pe Coldea în viața mea, pe Soros nici atât. Deci alea sunt invenții... bun, înțeleg, de atac, de campanie, mă rog, mizeriile tradiționale. Dar de fapt, alianța USR-PLUS este compusă din oameni care au decis să se implice nu pentru că își doreau. Pe mine familia și prietenii mă întreabă: ce ți-a trebuit? Eu aveam o viață bună în România. Nu pot să mă plâng că nu puteam să îmi plătesc factura la curent”, a declarat Dan Barna, liderul USR, într-un interviu pentru Mediafax.

Întrebat despre campania electorală, liderul USR crede discuția nu trebuie să fie despre ce a greșit președintele Klaus Iohannis sau de ce Viorica Dăncilă nu este o opțiune din niciun punct de vedere. „Discuția este despre ce tip de Românie vrem să avem în următorii cinci ani și în următorii 10 ani. Continuăm pe aceeași linie de supraviețuire, de stagnare? Sau îndrăznim să privim mai departe și să acceptăm provocarea viitorului? Pentru că lumea se schimbă într-o viteză teribilă, iar noi cumva stăm gură cască la gard. E nevoie de mai multă energie, de mai multă schimbare. Putem să mergem spre zona în care să discutăm despre cercetare, despre educație. Să vorbim nu doar despre accesul al educație, ci și la calitatea educației. Sunt o grămadă de lucruri de care avem nevoie”, a mai spus candidatul la președinție Dan Barna.

Citiți și: Dan Barna: USR ar putea susține un guvern de tranziție, chiar dacă în el ar fi ALDE și Pro România

Dan Barna susține ideea unui candidat unic al opoziției la Primăria Capitalei

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri