Încă un atac xenofob, marca PSD. Olguţa Vasilescu: "Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare"

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis

PSD reia asocierea între originile germane ale lui Klaus Iohannis și ororile nazismului, în încercarea de a-l ataca pe actualul preşeidnte, candidat în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Lia Olguța Vasilescu a declarat că președintele Klaus Iohannis probabil deja se vede „șef de lagăr de concentrare” unde ar fi închiși social-democrații, pentru reeducare. Afirmația vine în contextul în care șeful statului a spus în mai multe rânduri că e în război cu PSD.

„Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Președinte Klaus Iohannis a atacat constant PSD atât înainte, cât și în timpul campaniei. Șeful statului a declarat, la o întâlnire cu cetățenii organizată de PNL sâmbătă la Bistrița-Năsăud, că el și liberalii sunt în război cu PSD, și nu în competiție electorală.

„Dragii mei, eu nu sunt cu PSD într-o competiție electorală, eu sunt cu PSD în război. Noi suntem cu PSD în război. Și asta nu pentru că noi suntem așa, răi, pentru că ei au fost răi cu românii. PSD a guvernat împotriva românilor, PSD a venit la putere cu promisiuni mari și nici nu a ajuns bine în Palatul Victoria și au început să încerce să subjuge justiția, să acapareze marile sisteme publice, PSD a atacat democrația din România. Este inadmisibil, a fost inadmisibil și rezultatul este cel pe care l-au meritat, au fost înlăturați de la putere!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Olguţa Vasilescu nu este la primul atac de acest gen. Pe 24 august 2018, Olguța Vasilescu a criticat declarația președintelui Iohannis în care spunea că PSD a gazat românii la protestele din 10 august. Fostul ministru al Muncii preciza atunci că afirmațiile acestuia nu sunt demne de un șef de stat și „ca neamț, să vorbești de gazare trebuie să ai mult curaj”.

Ulterior, Uniunea Salvați România a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la afirmațiile „denigratoare” ale Ministrului Muncii Lia Olguța Vasilescu la adresa președintelui Klaus Iohannis și a tuturor persoanelor de etnie germană.

Totodată, cu patru zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, PSD a apelat din nou la retorica xenofobă pentru a îi critica pe contracandidaţii Vioricăi Dăncilă. Într-o postare pe Facebook organizaţia PSD Sibiu i+a criticat pe preşedintele Iohannis, prim-ministrul Orban şi Dan Barna pentru că au „nume de străini”. Ulterior, postarea a fost înlăturată.

După PSD Sibiu, şi PSD Focşani a criticat mai mulţi candidaţi şi oameni politici pentru că au „nume de străini”. Şi această postare a fost apoi ştearsă.

Redactare G.M.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri