Klaus Iohannis, despre accidentul din Ialomița: Lipsa de infrastructură ucide, așa cum și corupția ucide

Data actualizării: Data publicării:
iohannis la iasi

Lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide, a declarat sâmbătă, la Iași, președintele Klaus Iohannis, menționând accidentul cumplit petrecut în cursul dimineții în județul Ialomița, în care zece persoane și-au pierdut viața.

„Azi dimineață am primit un mesaj cutremurător, care m-a înstristat foarte mult. Îmi pare foarte rău”, a spus președintele despre cel mai grav accident rutier petrecut anul acesta în România. 

„Ce să înțelegem de aici? Înțelegem că lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a PSD a costă vieți de români”, a continuat președintele. „Avem nevoie de această infrastructură”, a adăugat Klaus Iohannis, care a promis că un guvern PNL va face autostrada cerută de moldoveni. „Ideea cu autostrada nu e doar o ambiție politică, nu e în niciun caz un moft. Acum, în secolul mobilității, avem nevoie de autostrăzi”, a punctat președintele.

„PSD este principalul motiv al rămânerii în urmă a României, fără PSD, românii ar fi fost mult mai departe!”, a acuzat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis: „Azi dimineață, la 6 și ceva, am primit un mesaj cutremurător”

„Avem nevoie, dragii mei, de infrastructură, de infrastructură rutieră, de infrastructură digitală. Astăzi avem, din păcate, încă o dată, un exemplu de ce este absolută nevoie de o infrastructură decentă.

Azi dimineață, la 6 și ceva, am primit un mesaj cutremurător. Între Urziceni și Slobozia a avut loc un accident rutier groaznic, cu zece morți și aproape zece răniți grav. M-a întristat foarte mult. Ce poți să spui? Condoleanțe, îmi pare foarte rău!

Ce să înțelegem de aici? Să înțelegem că lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide? Această nepăsare criminală a pesediștilor costă vieți, costă vieți de români.

Deci, dragii mei, avem nevoie de această infrastructură. Ideea cu autostrada nu este doar o ambiție politică, nu este în niciun caz un moft. Acum, în secolul XXI, secolul mobilității, avem nevoie de infrastructură ca de aer, fiindcă altfel, dragii mei, pur și simplu vom rămâne în urmă.

Cum în urmă, trebuie să recunoaștem, a rămas România, fiindcă am avut, din nefericire, atâția ani la conducere PSD.

PSD este principalul motiv al rămânerii în urmă a României! Fără PSD, România ar fi fost mult, mult mai departe. Fără PSD, România ar fi fost în rând, cum se spune, cu celelalte națiuni europene. Acest decalaj, dragii mei, trebuie depășit. Acest decalaj trebuie depășit cu un guvern responsabil, cu un guvern liberal!”

Editor: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri