Mașină care transporta saci cu buletine de vot, implicată într-un accident rutier în Iași

Data publicării:
accident-iasi-masina-saci-voturi-alegeri-prezidentiale-2019
Foto: Mediafax

O mașină care transporta saci cu buletine de vot la Prefectura Iași a fost implicată, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident de circulație. Autoturismul a fost lovit de o mașină condusă de un șofer băut, ce avea o alcoolemie de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul a avut loc, în noaptea de duminică spre luni, pe unul dintre cele mai intens circulate bulevarde din Iași. Șoferul unei mașini nu a acordat prioritate și a lovit un autoturism condus de președinta secției de votare din localitatea Cărbunari, comuna Grajduri, și mai apoi a intrat pe trotuar.

„În jurul orei orei 22.20, am fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului Iași a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că un bărbat de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Iași, dinspre strada Sfântul Lazăr către Podu Roș, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui alt autoturism care era condus de o femeie, pe drumul prioritar. În urma accidentului, două persoane au fost rănite”, a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, potrivit Mediafax.

Bărbatul de 30 de ani era sub influența băuturilor alcoolice, iar potrivit unor surse din anchetă avea o alcoolemie de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mașina care a fost lovită era condusă de președinta secției de votare din satul Cărbunari, comuna Grajduri. Voturile au fost preluate și transportate la Biroul Electoral cu o altă mașină.

„Este vorba de un accident în care a fost implicat un autoturism în care se aflau membrii secției de votare de la secția 453 Grajduri. (...) O echipă de intervenție rapidă s-a deplasat la locul accidentului și a preluat buletinele de vot, astfel încât ele se află în siguranță. Membrii secției de votare care se aflau în acel autoturism sunt nevătămați, au fost evaluați medical la fața locului și se află în Prefectură pentru predarea buletinelor și a celorlalte materiale către Biroul Electoral Județean”, a declarat Marta Dunca, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean Iași.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri