Decizii CEx: Mihai Fifor nu se mai ocupă de campania Vioricăi Dăncilă, dar rămâne secretar general al PSD

Data actualizării: Data publicării:
171012_mihai fifor_PSD_CEX_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Primul CEx PSD de după moțiunea de cenzură a scos la iveală tensiunile din partid. Contestatarii Vioricăi Dăncilă nu a cerut, totuși, vehement înlocuirea sa de la șefia formațiunii. Mihai Fifor, în schimb, a fost înlăturat din postul de strateg al campaniei electorale.

Viorica Dăncilă s-a aflat față în față cu liderii social-democraţi, inclusiv cu baronii care au criticat-o. Partidul s-a împărțit în tabere, Dăncilă este criticată vehement, dar se pare că nimeni nu îşi asumă riscul de a schimba președintele partidului. Se pune, în schimb, la cale debarcarea omului de încredere al Vioricăi Dăncilă, Mihai Fifor. Între timp, cei care au trădat la moțiunea care a răsturnat Guvernul, au fost, deja, pedepsiți.

Mihai Fifor rămâne secretar general al PSD, în ciuda faptului că au existat voci în PSD care au cerut demiterea lui. În schimb, Fifor nu se va mai ocupa de campania prezidențiabilului PSD, Viorica Dăncilă, s-a decis vineri seara la CEx PSD.

Conducerea social-democraților, reunită vineri seara într-o ședință informală la Vila Lac 1, a decis ca echipa de campanie să fie formată din liderii de organizații cu rezultate bune. Ca urmare, responsablitatea organizării şi coordonării campaniei electorale va reveni liderilor locali Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Niculae Bădălău şi Dumitru Buzatu, scrie Mediafax.

În ceea ce-l privește pe Mihai Fifor, s-a cerut schimbarea lui din funcția de secretar general. Mai mult chiar, Paul Stănescu a cerut chiar suspendarea lui din partid, dar Viorica Dăncilă i-a luat apărarea și Fifor și-a păstrat funcția.  „Cine e ales prin congres doar prin congres pleacă”, a susținut premierul. 

O altă decizie - așteptată - luată de CEx a fost excluderea celor trei parlamentari PSD care au votat moțiunea de cenzură.

Tot în unanimitate, social-democrații au votat să nu intre în alianță cu Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Astfel, Viorica Dăncilă rămâne și șefa PSD, și candidatul partidului la prezidențiale. Dar imediat după alegeri se va organiza un congres. Între timp, însă, cert este că Mihai Fifor nu se mai ocupă de campania Vioricăi Dăncilă, iar rămânerea lui la conducerea partidului atârnă de un fir de păr. Liderii PSD au mai decis că partidul a intrat în Opoziție și va acționa ca atare.

Citiți și: Decizia baronilor PSD: Trebuie să salvăm partidul, dar nu vrem să plătim campania lui Dăncilă din buzunarul nostru

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri