Perdanții alegerilor prezidențiale. Mircea Diaconu l-a ironizat pe Iohannis în timpul discursului

Data publicării:
diaconu

Înfrângerea la alegerea prezidențiale 2019 s-a dovedit a fi o pastilă greu de înghițit pentru Mircea Diaconu, candidatul susținut de Pro România și ALDE. Cu mai multă grație au recunoscut că au ratat turul doi candidații PMP, UDMR și PPU.

Vizibil dezamăgit, Mircea Diaconu a pus sub semnul întrebării rezultatele exit-pollurilor.

„Aveam 7 la suta singur și acum am sub? Nici vorbă! Aiurea! E absurd”, spune Mircea Diaconu.

Neimpresionat de discursul lui Klaus Iohannis, Mircea Diaconu a petrecut minute șir în fața camerelor de filmat ironizându-l pe șeful statului.

„Aoleu, dar cât îl ține, mă frate”, spune Mircea Diaconu.

Candidatul susținut de Pro România și ALDE spune acum că s-a lecuit de alegeri.

(Veţi mai candidat peste cinci ani?) Nu! Nu! Nu! Nicidecum”, spune Mircea Diaconu.

Membrii UDMR au dat semne de îngrijorare încă înainte de afișarea primelor rezultate. Formațiunea e dezamăgită de numărul mic al etnicilor maghiari care au votat - circa 450.000, potrivit estimărilor, adică nici jumătate din numărul total.

Theodor Paleologu a așteptat primele rezultate ale scrutinului prezidențial închis într-un birou, alături de liderii PMP.

Pentru moment, nu exprim niciun consemn de vot, dar aștept din partea președintelui Iohannis să dea un semn de minim respect față de cetățeni și să participe la dezbatere și când voi vedea dezbaterea dintre Iohannis și Dăncilă și îmi voi spune punctele de vedere”, spune Theodor Paleologu.

A fost o tăcere apăsătoare în sediul PPU când s-au anunțat primele rezultate.

Ramona Bruynselles și colegii de partid și-au așteptat rândul la declarații comentând discursurile și reacțiile celorlalți candidați.

„Da, rezultatul nostru de azi nu e cum ni l-am fi dorit. Am fi preferat să intrăm în turul 2 sau să câștigăm în turul 1”, spune Ramona Ioana Bruynselles, candidat PPU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri