Promisiunile lui Dan Barna: „Fără Penali în funcții publice”, autostrăzi și 6% din PIB pentru Educație

Data publicării:
Dan Barna, președintele USR
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a afirmat că proiectul său de reformare a României conţine măsuri necesare pentru ieşirea din „cercul vicios al sărăciei şi corupţiei”, iar „prima măsură este reforma constituţională”, informează Agerpres.

„Primul obiectiv este reforma constituţională pentru ca rolul preşedintelui să fie mult mai activ în soluţionarea crizelor politice din România, precum cea din urmă cu două zile”, a declarat Barna. O altă modificare a Constituţiei prevede includerea textului iniţiativei «Fără Penali în funcţii publice». Am ajuns aici pentru că a ajuns să fie firesc să avem penali în funcţii publice. Consecinţa o vedem în plecarea tinerilor peste hotare, aleg să plece pentru că nu mai văd o direcţie sănătoasă a ţării noastre", a declarat Dan Barna într-o conferinţă de presă la Piteşti.

Alte obiective menţionate de Barna sunt educaţia, reformarea sistemului de sănătate şi investiţiile în infrastructură pentru a lega regiunile istorice din România prin autostrăzi.

„Până la finalul mandatului meu de preşedinte, educaţia va primi 6% din PIB. Voi întoarce în Parlament orice proiect de lege a bugetului care nu asigură suficient de mulţi bani pentru Educaţie sau mecanisme prin care finanţarea per elev nu reduce disparităţile de acces şi calitate a educaţiei, nu să le adâncească, aşa cum se întâmplă în prezent”, a spus Barna.

„De asemenea, este esenţială o nouă Lege a sănătăţii, pentru ca prevenţia şi medicina de familie să fie principalele linii de interacţiune a cetăţeanului cu sistemul medical. Actuala lege a sănătăţii este depăşită. În privinţa infrastructurii trebuie să începem investiţiile şi să facem autostrăzi. Obiectivul meu este să legăm toată regiunile istorice ale României lega prin autostrăzi. Ceea ce s-a întâmplat până acum nu mai poate continua", a liderul USR.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri