Ramona Bruynseels, candidat la prezidențiale: PSD-ul se divizează tot mai mult

Data actualizării: Data publicării:
ramona bruynseels

Ramona Bruynseels, candidata Partidului Puterii Umaniste la Președinția României, crede că mișcarea cu Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului este una foarte inteligentă, menită să salveze PSD-ul în acest moment de cotitură, dar totodată, ridică niște semne de întrebare: dacă liderii PSD nu știau că se întâmplă acest lucru și dacă sunt nemulțumiți, atunci Viorica Dăncilă ar putea avea în final mai multe probleme, chiar dacă această mișcare se dovedește foarte pragmatică.

„În același timp, reacția dlui Tăriceanu este interesantă, în sensul în care el nu a știut și asta ne ridică din nou semne de întrebare asupra modalității în care ALDE s-a retras de la guvernare: oare chiar s-a decis acest lucru în forul de conducere a partidului? Oare au știut și au fost de acord cu toții sau de fapt există acolo disensiuni puternice, care, iată, vom vedea cum se vor finaliza în zilele următoare”, a spus Ramona Bruynseels.

Candidata la alegerile prezidențiale din 2019 consideră că pentru Teodor Meleșcanu este o onoare. „Dânsul se află în acel moment al carierei sale în care o astfel de funcție nu poate decât să vină ca o coroană sau coroniță a tuturor celorlalte funcții deținute până în prezent și da, este este o soluție de avarie foarte, foarte bună pentru PSD”, a arătat Ramona Bruynseels.

„Suntem în politică, orice este posibil”, a spus Ramona Bruynseels, întrebată dacă vede posibil ca Teodor Meleșcanu să îi „confiște” partidului lui Călin Popescu Tăriceanu. „Sunt sigură că PSD nu va ezita să alimenteze o astfel de variantă. Acum să vedem dacă dl. Tăriceanu reușește în final să-și motiveze în continuare colegii să creadă într-o alianță, care, însă, poate să fie doar una conjuncturală”, a explicat Ramona Bruynseels.

Fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă, Ramona Bruynseels este convinsă că această mișcare a fost pregătită de consilierii actualului lider PSD. „M-a mirat foarte tare să văd că și dl. Ciolacu nu știa nimic despre această mișcare. Cred că PSD-ul se divizează tot mai mult și iată că se marchează acolo teritoriul unei grupări care conduce fără, însă, a-și respecta ceea ce a promis în momentul în care această grupare a fost aleasă prin congres, respectiv consultarea membrilor. Și asta, cred eu, că nu le va fi iertată chiar atât de ușor de către membrii PSD”, a punctat Ramona Bruynseels. Dacă este adevărat ceea ce am văzut astăzi - că mulți dintre ei nu au știut - atunci înseamnă că acești consilieri nu țin cont de vocile parlamentarilor din PSD, crede Ramona Bruynseels.

Și mai este un aspect de care trebuie ținut cont, atrage atenția candidata PPU la Președinție. „Oare ce cred în continuare românii din diaspora, care au fost destul de supărați pe dl. Meleșcanu și implicit pe Guvernul României și în momentul în care acesta a plecat din Guvern s-au simțit într-un fel răzbunați? Ei bine, politica ne surprinde iar și supărările sunt uitate, documentele în final sunt rătăcite de către secretariate, nu de către alte persoane care ar avea alte interese decât cele spuse pe față”, a subliniat Ramona Bruynseels.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri