Cu câte voturi a pierdut Viorica Dăncilă ultimul județ din Moldova

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila zambeste prim plan ED_ogn_2934
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, Viorica Dăncilă a avut mai multe voturi decât contracandidatul ei, Klaus Iohannis, doar în cinci județe, toate aflate în sudul țării.

Pe 10 noiembrie, candidata PSD a obținut cele mai multe voturi în zece județe - Botoșani, Buzău, Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți - Botoșaniul fiind singurul județ din Moldova care s-a colorat în roșu după primul tur.

Însă, după al doilea tur, Viorica Dăncilă a pierdut jumătate din județele enumerate, între care și Botoșani.

În județul Botoșani, dominat de PSD sau coaliții în care era implicat partidul, în ultimii 30 de ani, a câștigat candidatul PNL în cursa spre Cotroceni, Klaus Iohannis, însă la limită. Conform datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Viorica Dăncilă a pierdut la diferență de numai 690 de voturi, în județ.

Mai exact, dintre cele 158.114 voturi valabil exprimate, 79.402 au fost direcționate spre Iohannis, iar 78.712 spre Dăncilă.

În primul tur, Viorica Dăncilă a fost candidata cea mai votată de către botoșăneni, cu peste 3.000 de voturi în fața lui Iohannis.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri