Exclusiv Viorica Dăncilă: Dacă nu intram în turul 2, trebuia să-mi depun mandatul

Data actualizării: Data publicării:
dancila la anca

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a spus într-un interviu pentru Digi24 că, dacă nu ar fi intrat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, „ar fi fost un gest de onoare” să-și depună mandatul. Aceasta, în condițiile în care exit poll-urile arată că a câștigat 22% din voturi, pe locul al doilea. Totuși, sondajele de la ieșirea de la urne nu includ voturile celor 660.000 de români care au votat până acum în străinătate.

Am încredere că vom intra în turul doi. Având în vedere că exit-pollul a dat o diferență de 6 procente, e greu de acoperit acest lucru de diaspora”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă ar fi plecat de la conducerea partidului, în cazul în care nu ar fi intrat în turul al doilea, Dăncilă a răspuns: „Dacă nu intram în turul 2, era un lucru de onoare, trebuia să-mi depun mandatul”.

Acum sunt în turul 2 și nu cred că se pune problema acum de cine păstrează puterea. Avem o conducere aleasă prin congres, avem colegi care au luptat și, iată că PSD, alături de cetățenii care vor o Românie unită, sunt în turul 2”, a spus Dăncilă.

Ea a spus că și-a petrecut toată ziua la sediul PSD și că a avut emoții în ceea ce privește rezultatul alegerilor prezidențiale.

A fost o zi cu emoții, nu avem aroganța să spunem că știam că vom câștiga. Am reușit să creăm un val de încredere în PSD”, a spus Dăncilă.

Ea a lansat un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, candidatul care a obținut cele mai multe voturi la alegerile prezidențiale de duminică – aproximativ 38%, conform sondajelor de la ieșirea de la urne.

Eu speram ca dl Iohannis măcar în această seară să nu vină cu un atac. El are o luptă cu PSD, eu duc o luptă pentru români și România. Eu vreau ca alături de mine să vină tot mai mulți români care nu vor o Românie divizată”, a spus ea.

Întrebată de ce nu au fost alături de ea liderii de filiale ai PSD, după anunțarea rezultatelor, Dăncilă a răspuns: „M-au susținut și mă susțin, sunt fericiți de acest rezultat, stau fiecare în județe pentru a primi procesele verbale. Nu vom pleca acasă până când nu vom avea procesele verbale centralizate”.

Șefa PSD a spus că nu vrea să vorbească în acest moment de trădători în partid. „„Nu putem vorbi acum de trădare, a fost o muncă de echipă”, a spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri