Viorica Dăncilă spune că „analizează” dacă merge mâine la dezbaterea lui Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
2019-09-30 Viorica Dancila-7591-inquam-george calin
Foto: InquamPhotos /George Călin

Candidata PSD la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, Viorica Dăncilă, spune că se gândește să meargă la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, candidatul PNL, cu mai mulți jurnaliști și politologi.

Întrebată dacă se va duce marți la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a susținut că PSD analizează această variantă.

Îi văd așa de speriați, încât nu știu ce să zic. Am văzut astăzi numai pentru faptul că aș putea merge acolo, au venit purtătorii de mesaje ai domnului Iohannis și au jignit, au venit cu un atac. E ceva care cred că nu a fost întâlnit în România de la Revoluție încoace. Vom analiza. Luăm în calcul ambele variante”, a spus Dăncilă.

Eu am deschidere, este o datorie pe care o avem atât eu, cât și Klaus Iohannis în fața cetățenilor. Este un act de normalitate. Acest act arată respectul pe care îl avem pentru cetățenii români. În niciun caz România normală nu este România pe care o vrea Klaus Iohannis.Așa este corect pentru români în primul rând. Am elimina toate aceste articole din presă străină în care toți se amuză că președintele României se ascunde de această dezbatere. E important că românii să își facă o impresie. Dacă ei cred că sunt nepregătită atunci această dezbatere ar fi un punct forțe pentru Klaus Iohannis. Puteam fiecare dintre noi să arătăm ce am făcut în mandat. Așa este normal”, a adăugat ea.

Dăncilă a mai spus că ea își dorește să fie „președintele celor de la PNL și al celor de la USR” și de asemenea, al celor care nu au votat cu ea.

Cu o zi în urmă, întrebată dacă va merge la dezbaterea de la BCU, Dăncilă spunea: „Nu știu încă. Pentru mine e important un singur lucru, faptul că trebuie să dăm dovadă de respect și responsabilitate, că în orice țară între candidații care intră în turul doi, o dezbatere e necesară. Domnul Iohannis de fiecare dată m-a jignit, că nu sunt pregătită, cu nu știu să gestionez. De ce nu vrea acea dezbatere, pentru a arăta cât de pregătiți suntem? Îi sfidează pe români. Eu nu mi-aș permite niciodată să îi sfidez pe români, indiferent de culoarea politică. I-am ajutat pe toți românii, fără să îi împart în cei care o susțin pe Viorica Dăncilă și îi cei care o urăsc pe Viorica Dăncilă”, a spus Dăncilă.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a anunțat că Viorica Dăncilă „nu va fi primită” dacă vine la dezbatere.

„Nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat şi vom avea o discuţie aşezată, foarte interesantă, sper, despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie”, a spus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri