Video Viorica Dăncilă, în căutare de susținători în Țara Oașului. Copiii satului au așteptat-o în soare, în costume grele și scrobite

Data actualizării: Data publicării:
oseni dancila

Viorica Dăncilă a început din Ţara Oaşului strângerea semnăturilor pentru depunerea oficială a candidaturii la Cotroceni. A mers într-o comună din Satu Mare, al cărei primar a obţinut cele mai mari scoruri din istoria PSD la alegeri locale. Bătuţi de soare, copiii satului au fost scoşi în stradă îmbrăcaţi în costume populare ca să aplaude, iar voluntarii au completat tabele şi chestionare în locul simpatizanţilor.

Un copil are o tavă în mâini și e aranjat să stea drept, frumos. Adulții din jur au tot felul de instrucțiuni: „Hai în mijloc! Hai în mijloc! Nu pui sticla în mijloc şi apoi să o iei? Pune-o pe tavă! Aşa, să arate bine!” 

Sub soarele nemilos, adolescenţi în costume populare grele şi scrobite transpiră de două ori: sufocaţi de caniculă şi de emoţii. În comuna Racşa din judeţul Satu Mare, colacul proaspăt scos din cuptor şi tradiţionala palincă îl aşteaptă pe candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale. Primarul are ambiţia să iasă totul perfect. Doar cine se sprijină în baston nu a fost chemat să o întâmpine pe Viorica Dăncilă. Când s-a apropiat coloana oficială, edilul a fost primul la întâmpinare.

„Bine ați venit în cea mai frumoasa comună din Țara Oașului”, i-a spus primarul Vioricăi Dăncilă.

Apoi, voluntarii şi-au făcut bine treaba.

Un domn semnează. Pe fundal, muzică populară. Un formular e completat de un voluntar. E un chestionar cu trei întrebări, dar pe toate le completează voluntarul, nu domnul care venise să-și dea semnătura pentru Viorica Dăncilă.

- Păi completați dvs? întreabă reporterul.

- Păi, domnul ce să scrie? spune voluntarul.

- Nu prea mă descurc, explică cel care venise să semneze.

La Racşa, pesediştii au pus în scenă și o campanie ...din ușă în ușă. Cu camerele de filmare după ei, membrii de partid s-au oprit la mai multe case pentru a atrage semnături. Doar că oamenii deja semnaseră, dar primarul a insistat...

„Au completat toate formularele, acum măcar pentru poză...”, se scuză primarul.

În timpul acesta, Viorica Dăncilă face baie de mulţime şi primește daruri.

Să vă dea Dzeu multă sănătate și să vă vedem președinta noastră! Am un mic cadou pentru dvs: un batic”.

De pe margine, cei care nu au avut curaj să se apropie de doamna premier şi-au spus totuși părerea:

- Pe dna Dăncilă, să vedem ce ne mai spune. De bine sau de rele. Că ne-o spus și rele tare multe, spune un bărbat.

- O spus și bine, mă, las-o, că-i deșteaptă, intervine un altul. E și frumoasă, și e o femeie cumsecade. Eu o iubesc din tot sufletul, mărturisește el.

Viorica Dăncilă a plecat din Ţara Oaşului încărcată cu daruri şi promisiuni. Primarul i-a făgăduit că îi trimite 2.000 de semnături. Are el oamenii lui... „Ar trebui să schimbăm din Iohannis, să facem și femeie.... Nu numai om. De oameni suntem tot sătui!”, spune un localnic. (n.r. - în graiul locului, „om” înseamnă „bărbat”).

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri