Vot diaspora alegeri prezidențiale 2019 turul 2. Secție de votare din Italia, mutată de urgență din cauza unui cod roșu de inundații

Sergiu Balaban Data actualizării: Data publicării:
Alegeri prezidentiale 2019, turul 2. O sectie de vot din diaspora, din Savona, Italia, este mutată din cauza unui cod rosu de inundatii
Savona, Piața Sisto IV Foto: Flickr

Secția de votare nr. 427 din Savona, Italia, va fi mutată din cauza unei situații de forță majoră care a intervenit în cursul serii de vineri. Este cod roșu de inundații în zonă, iar autoritățile locale au notificat Consulatul General al României la Torino, solicitând evacuarea clădirii în care se află secția de votare în cauză.

Notificarea Prefecturii din Savona a intervenit vineri seara, în jurul orei 21:00.

Ca urmare, Consulatul General al României la Torino a făcut demersuri în regim de urgență și a găsit o nouă adresă, în aceeași localitate, unde să fie amenajată secția de vot: Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona.

Ministerul de Externe face precizarea că procesul de vot aferent primei zile nu a fost afectat în niciun fel la această secție.

Schimbarea adresei secției de vot trebuie să fie aprobată de Autoritatea Electorală Permanentă. 

Secția de vot din Savona a fost amenajată inițial într-o clădire din apropierea centrului istoric, pe malul râului Letimbro (vezi foto mai sus). Adresa veche era Consiglio della Quinta Circoscrizione, Corso Mazzini nr. 25, Savona.

În ultimele 24 de ore, Protecția Civilă a monitorizat situația și, din motive de siguranță, autoritățile au decis să evacueze întreaga zonă. 

Noua secție de vot se află la numai 800 m de vechea secție.

Membrii comisiei au declarat pentru Digi24 că mutarea secției într-un alt spațiu nu i-a încurcat prea mult, iar Consulatul General al României de la Torino a reușit să obțină repede aprobările necesare și s-a ocupat de identificarea unei alte secții.

În regiunea Liguria a fost anunțat un cod roșu de vreme rea. Sunt așteptate precipitații abundente și vânt puternic în toate provinciile de pe coasta de nord-vest. În Italia, în luna noiembrie ploile au doborât deja un record: în primele trei săptămâni a plouat cât ar fi plouat în mod normal într-o toamnă întreagă. Cele mai afectate orașe sunt Genova și Savona, unde meteorologii anunță în cursul zilei de sâmbătă „un eveniment rar, un covor de apă de 10 centimetri, în timp ce valurile mării ar putea depăși 6 metri”. La Genova au fost închise școlile și muzeele, iar în parcuri, grădinile publice și cimitire accesul a fost limitat. Au fost suspendate și evenimentele în aer liber și târgurile, relatează corespondentul Digi24 în Italia, Sergiu Balaban.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri