Alegerile din 2009. Dan Andronic nu va fi chemat la comisia SRI

Data actualizării: Data publicării:
Adrian Tutuianu, comisie de control SRI in Parlament_inquam george calin
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Conducerea Parlamentului decide joi dacă înfiinţează o comisie de anchetă în cazul alegerilor din 2009. Aleşii aşteaptă întoarcerea lui Liviu Dragnea din minivacanţa de Paşti pentru a lua o decizie.

Călin Popescu Tăriceanu s-a pronunţat deja: vrea să fie audiaţi toţi cei care au fost prezenţi în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009. Acolo s-ar fi discutat despre succesul lui Traian Băsescu încă înainte de anunţarea estimărilor, susţine jurnalistul Dan Andronic.

Printre cei care au participat la discuţii s-ar fi aflat foştii şefi ai SRI George Maior şi Florian Coldea, dar şi Laura Codruţa Kovesi, care la vremea repsectivă era procuror general. Pe de altă parte, şeful comisiei de control SRI, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că Dan Andronic nu va mai fi audiat, miercuri, de aleşi.

Apare ca inutilă chemarea (lui Dan Andronic, n.r.) la comisia de control a SRI. În cadrul comisiei comune se vor face toate audierile persoanelor indicate în materialul lui Dan Andronic”, a spus Adrian Țuțuianu.

În primul rând, persoanele care sunt de notorietate că au participat la aceste întâlniri, care ridică semne de întrebare în legătură cu prezenţa lor la astfel de reuniuni nefireşti. Cum se poate justifica prezența procurorului general al României în compania unor oameni politici în noaptea alegerilor, care urmăreau ce? Trebuie să lămurim aceste chestiuni”, a spus și Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri