Aleși cu dosar penal, campioni la alegeri. Județele conduse de ei au adus PSD peste 60% din voturi

Data publicării:
alegeri -Mediafax Foto-Razvan Chirita

Constanţa este unul din judeţele în care PSD câştigă alegerile de peste zece ani. Ambii lideri PSD din judeţ au probleme cu procurorii. Nicuşor Constantinescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, iar Radu Mazăre este acuzat luare de mită.

La ultimele alegeri, judeţul condus de cei doi a adus în contul USL peste 160.000 de voturi.

Un alt judeţ în care PSD a deţinut conducerea pe plan local de mai bine de 10 ani este Argeş, condus până în urmă cu două luni de Constantin Nicolescu.

În decembrie 2012, USL a obţinut în acest judeţ peste 160.000 de voturi. Constantin Nicolescu nu se mai află însă în funcţie, din cauza unui conflict de interese. În plus, el a fost şi condamnat la trei ani şi patru luni închisoare într-unul din cele trei dosare pe care DNA le-a deschis împotriva lui.

O poveste similară este şi în judeţul Prahova, condus de Mircea Cosma, alt lider PSD cu dosar penal la DNA.

Organizaţia condusă de el a obţinut la ultimele alegeri parlamentare peste 180.000 de voturi.

Adrian Duicu, acuzat de procurori de trafic de influenţă, se numără şi el printre şefii de organizaţii PSD cu scoruri electorale peste medie.

În Mehedinţi, USL a obţinut în decembrie 2012 aproape 75.000 de voturi.

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, este urmărit penal de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În judeţul în care acesta a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, USL a obţinut un scor de peste 170.000de voturi.

Şi în Teleorman PSD deţine de ani buni toate funcţiile-cheie. Liviu Dragnea a deţinut până în toamna anului trecut şefia Consiliului Judeţean şi este în continuare liderul organizaţiei judeţene a PSD. El a fost trimis în judecată în dosarul „Referendumul”.

Filiala condusă de Liviu Dragnea a obţinut la ultimele alegeri un scor de peste 75% din voturile din judeţ, înregistrând peste 133.000 de voturi.

Marian Oprişan şi Gheorghe Bunea Stancu, preşedinţii Consiliilor Judeţene dar şi ai filialelor PSD din Vrancea şi Brăila, au intrat în vizorul anchetatorilor. Primul este acuzat încă din 2006 de abuz în serviciu şi fals, iar al doilea a fost trimis în judecată în 2012 pentru trafic de influenţă. Amândoi conduc filiale PSD cu scoruri electorale de peste 63%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri