Aleşii aflaţi la primul mandat au venit la parlament cu lecţiile nefăcute

Data publicării:
1912 20lectii 20nefacute-39400

Raluca Surdu are 34 de ani si a devenit deputat de Călăraşi pe listele Partidului Naţional Liberal. La capitolul Drept Constituţional, doamna deputat mai are însă câteva lecţii de recapitulat. Întrebată despre diferenţa dintre o lege organică şi una ordinară, Raluca Surdu nu a ştiut să dea un răspuns: „Mmmm, da. Care este? Ahhhhh, acum v-aţi propus să mă faceţi de râs. Am citit din el şi mai am destul. Recunosc şi îmi asum criticile”.Aflată la al doilea său mandat, Oana Niculescu Mizil este mai degrabă preocupată de aglomeraţia apărută în sala de şedinţe. „Opoziţia ar trebui să stea în sală. Toţi suntem aleşi şi ar trebui săavem acest drept. Ne înghesuim, eu primesc pe cineva lângă mine”, a spus deputatul PSD.

Om de afaceri şi fost finanţator al unei echipe de fotbal, Gigi Neţoiu a făcut pasul decisiv către politică. Procedurile parlamentare încă îi dau bătăi de cap. „Politica nu e mai complicată decât fotbalul, dar mai necinstită da”, a spus Neţoiu, care a fost ales deputat pe listele PPDD. Acesta a recunoscut că nu a avut timp să citească regulamentele, pentru că s-a aflat în campanie, însă o va face în vacanţa de iarnă.

Tot pe listele PPDD a fost aleasă şi Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului în guvernul Boc. „Voi încerca să continui proiectele iniţiate şi să iniţiez altele noi”, a spus aceasta.

Mihai Sturzu nu are nevoie de cazare, şofer şi secretară

Obişnuit deja cu blitzurile aparatelor foto, muzicianul Mihai Sturzu, de la trupa Hi-Q, cu greu și-a ascuns tracul atunci când a făcut poza pentru legitimaţia de deputat. La început de mandat, tânărul parlamentar promite ca nu va face risipă din banii statulului.

„Am spus că nu am nevoie de cazare. Nu pot să stau eu acasă, unde stau de 12 ani, de când m-am mutat în Bucureşti? Ar fi culmea să am nevoie la parlament de şofer şi eu să fiu şoferul trupei mele. Şi nici de secretară”, a declarat Mihai Sturzu.

Deputaţii şi senatorii trebuie să-și ridice legitimațiile și să-și completeze declarațiile de avere înainte de prima ședință a noului legislativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri