Aleşii, „aprinși” de legea care interzice fumatul. Certuri pe tema „plăcerilor intense”, „cinismului” și dreptului la „aer curat”

Data publicării:
mana tigara fumatori tigari

În apărarea fumătorilor a sărit senatorul conservator Cristiana Anghel. Atacul ei s-a îndreptat către medicul Florian Bodog, unul dintre iniţiatorii legii.

Cristiana Anghel - senator PC: În momentul în care un coleg de-al dumnealui, chirurg fiind, este fumător - Asta este. Fumează omul. Are şi el un defect. Nu bea, nu umblă după femei, fumează. Atât.

Răspuns din sală: Să umbli după femei e un defect?

Cristiana Anghel: Şi vrea să fumeze o ţigară. Ce face omul? Că nu are are voie nici în curtea spitalului pe această lege. Se duce în stradă?

Proiectul interzice fumatul în instituţiile publice, în unităţi de învăţământ şi spitale. Interdicţiile vizează camerele de hotel, gările şi restaurantele şi i-au împărţit pe senatori în două tabere în care culoarea politică nu a contat.

Gabriela Creţu - senator PSD: Au vorbit ca şi cum a fuma ar fi un drept. Stimaţi colegi, a fuma este o dependenţă, unii ar spune chiar un viciu. Pot să accept chiar că este o plăcere, dar exista plăceri mult mai intense pentru care, sper, nu vă veți lupta să le facem în public.

Marinică Dincă - senator PNL: Cred că toţi dintre noi, fără excepție, avem dreptul la a respira un aer curat, nepoluat de fumul de țigări.

Dumitru Pelican – senator: Ce era atât de rău să avem mențiunea trecută „locuri special amenajate”? Eu cred că e un cinism din partea multor nefumători. Păi dacă vom propune și noi ca în toate instituțiile publice să nu mai avem voie să bem o gura de bere, o gură de vin, la aniversarea unui coleg, al unui salariat?

După dezbateri aprinse, votul în plen a fost amânat cu o zi. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri