Sari la conținut

Aleşii arestaţi încă primesc bani de la Parlament

În ianuarie şi februarie, Camera Deputaţilor a virat în contul deputatului UDMR Mako Attila indemnizaţii de aproape 8.000 de lei. Alţi 20.000 de lei au fost destinaţi biroului din teritoriu al deputatului urmărit penal în două dosare de corupţie şi plecat în Ungaria încă de la sfârşitul anului trecut. Potrivit unor surse, Marko Attila ar fi primit şi bani pentru transport, deşi este în Budapesta.

Aleşii care se află în arest, cum ar fi liberalul Theodor Nicolescu, nu mai primesc indemnizaţie, dar suma pentru cabinetul parlamentar continuă să le fie livrată lunar.

Întrebată dacă oamenii vin cu solicitări, Adriana Dima, angajata cabinetului de parlamentar al lui Theodor Nicolescu, spune că nu: „Deja este cunoscut cazul. Deocamdată, nu. Nu vin, de când s-a întâmplat problema aceasta”.

Aviz pentru arestarea lui Marko Attila

Alegătorii nu prea treceau pe la cabinetul din Piteşti al lui Theodor Nicolescu nici înainte. Ultima dată când cineva a venit cu o problemă a fost acum trei luni. Oricum, solicitările nu le ridica parlamentarul, ci consilierul acestuia.

Mulţi oameni cred că aceste cabinete parlamentare, în care senatorii şi deputaţii ar trebui să se întâlnească şi să discute cu alegătorii, sunt inutile.

Deputatul Theodor Nicolescu a fost arestat

În cazul senatorului PSD Darius Vâlcov, mandatul de arestare preventivă pare să fi închis şi cabinetul parlamentar din Slatina. Într-o zi normală de lucru, potrivit programului afişat, cabinetul ar fi trebuit să fie deschis, însă angajaţii nu au venit la serviciu.

Biroul este în sediul unei televiziuni. Deşi echipa Digi24 a venit în timpul programului cu publicul, i-a fost interzis accesul, pe motiv că acolo este o proprietate privată.

Darius Vâlcov a fost arestat preventiv

Cabinetul Elenei Udrea din Roman este deschis, iar angajatele îşi ţin de urât reciproc şi ascultă muzică.

Parlamentarii îşi pierd mandatul şi, odată cu el, şi veniturile plătite din bani publici, doar dacă sunt condamnaţi definitiv.

Elena Udrea, încă 30 de zile în arest