Alexandru Muraru: AUR pune semn de egalitate între politica UE și invazia rusă din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
george simion
Copreşedintele AUR, George Simion. FOTO: Digi24

Deputatul PNL Alexandru Muraru spune că AUR pune semn de egalitate între politica Uniunii Europene și invazia rusă din Ucraina care a condus la moartea a mii de civili. El se referă la o declarație a co-președintelui AUR George Simion, care a spus „Nu atacului Bruxelles-ului și Moscovei asupra țărilor din Europa Centrală și de Est”.

Muraru spune că o astfel de declarație este „o ultragiere a zecilor de mii de victime și miilor de morți din Ucraina în urma războiului pornit de către Rusia împotriva unui stat suveran și independent”.

„România astăzi, cu toate defectele ei, trăiește cea mai bună perioadă din istoria sa tocmai pentru că facem parte din cea mai mare uniune economică și politică din lume. Aderarea României la Uniunea Europeană a însemnat pentru țara noastră șansa de a trăi în pace, de a avea acces la cea mai mare piață unică din lume și de a beneficia de peste 62 miliarde euro fonduri europene.

Ceea ce face co-președintele unui partid parlamentar în această perioadă de criză de securitate este un atentat la propriii cetățeni și la statul pe care a jurat să îl apere”, a spus parlamentarul într-un comunicat de presă.

„Războiul hibrid purtat de Federația Rusă în țările NATO și UE nu exclude, din păcate pentru siguranța națională, existența unor asemenea „agenți” infiltrați care promovează agenda Rusiei prin dezinformare, minciună și panică socială”, a continuat Muraru.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri