Alexandru Muraru: „Nu am convingerea că tot scandalul de la Iași nu a fost provocat chiar de extremiștii neo-legionari de la AUR”

Data publicării:
George Simion, stropit cu cerneală în timpul manifestărilor organizate la Iași. FOTO: Inquam Photos / Liviu Chirica
George Simion, stropit cu cerneală în timpul manifestărilor organizate la Iași. FOTO: Inquam Photos / Liviu Chirica

Alexandru Muraru, prim-vicepreședintele PNL Iași, a comentat pe Facebook incidentul în care a fost implicat George Simion, luni, la Iași. „Nu am convingerea că tot scandalul nu a fost provocat chiar de extremiștii neo-legionari de la AUR”, a scris Muraru. Acesta atrage atenția că „sunt metode folosite și în perioada interbelică și în Germania anilor 30 și în alte locuri”.

„Nu am convingerea că tot scandalul de la Iași nu a fost provocat chiar de extremiștii neo-legionari de la AUR. Sunt metode folosite și în perioada interbelică și în Germania anilor 30 și în alte locuri. Dacă autoritățile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte și violențe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceștia.

Chiar și în ipoteza unui conflict spontan, se subînțelege că AUR culege ce a semănat. Violența naște violență. Cu mult derizoriu, un cvasi-partid se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol național, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol.”, a scris Alexandru Muraru.

„N-am văzut adepți. N-am văzut politică. N-am văzut niciun fel de patriotism. Am văzut mereu violență, atitudini ridicole, extremism, xenofobie, lozinci mincinoase.

„Sunt metode folosite și în perioada interbelică și în Germania anilor 30 și în alte locuri. Dacă autoritățile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte și violențe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceștia.

Chiar și în ipoteza unui conflict spontan, se subînțelege că AUR culege ce a semănat. Violența naște violență. Cu mult derizoriu, un cvasi-partid se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol național, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol.

N-am văzut adepți. N-am văzut politică. N-am văzut niciun fel de patriotism. Am văzut mereu violență, atitudini ridicole, extremism, xenofobie, lozinci mincinoase”, a mai scris prim-vicepreședintele PNL Iași.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri