Alexandru Muraru, președinte la PNL Iași în locul lui Costel Alexe

Data publicării:
alexandru muraru cu masca pe figura, stand la birou, cu mainile pe masa
Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei. Foto: Facebook

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că Biroul Executiv al partidului a decis ca funcția de președinte al organizației Iași să fie preluată, interimar, de către deputatul Andrei Muraru. 

Acesta este primvicepreședinte al PNL Iași și va conduce filiala după suspendarea din funcții a lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. Acesta este anchetat de DNA în mai multe dosare și a fost implicat în o serie de scandaluri publice legate de numiri în funcții la Apele Române. 

Costel Alexe și Mihai Chirica s-au susppendat doar din funcțiile politice din PNL, nu și din cele administrative, de președinte al CJ Iași, și, respectiv, primar al municipiului Iași. 

Ludovic Orban a explicat că aceste funcții sunt alese și că există prezumția de nevinovăție. 

 „Până la urmă decizia de a considera pe cineva vinovat o ia instanța până la finalul procesului. Până atunci există, într-adevăr, semne de întrebare. Acesta este motivul pentru care cei doi colegi vor fi suspendați din toate funcțiile din partid până la terminarea procesului”, a afirmat Orban, în urmă cu o săptămână.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri