Alexandru Rafila, despre cum gestionează Vlad Voiculescu criza din Sănătate: „Nu am văzut soluții, am văzut doar scuze” VIDEO

Data publicării:
Profesorul Alexandru Rafila
Alexandru Rafila Foto: Agerpres

Alexandru Rafila a declarat luni că PSD pregătește o moțiune simplă pe Sănătate, motivată de „acțiunile și mai ales inacțiunile” ministrului Vlad Voiculescu. El îi reproșează ministrului felul în care gestionează criza din sănătate provocată de pandemia de coronavirus și afirmă că amenințările cu amenzi pot să demobilizeze personalul medical.

„Există un grup de lucru la nivelul PSD care lucrează la un astfel de material, rămâne de văzut dacă în perioada imediat următoare acest lucru se va conctretiza prin depunerea unei moțiuni simple. În mod evident, acțiunile și mai ales inacțiunile Ministerului Sănătății și ministrului Sănătății în ultima perioadă probabil că justifică un astfel de demers politic”, a declarat deputatul Alexandru Rafila luni, la Digi24.

Printre motivele de nemulțumire la adresa ministrului Vlad Voiculescu se numără „modalitatea de testare, lipsa de acțiune și de asumare în ceea ce privește spitalele și secțiile ATI și riscurile pentru pacienți, modul de gestionare a redeschiderii școlilor, care n-a fost în concordanță cu Ministerul Educației, și, mai mult, lipsa de soluții, pentru că nu am văzut soluții, am văzut doar scuze și menționări legate de o anumită grea moștenire în aceste săptămâni care au urmat numirii în funcție a domnului ministru Voiculescu”.

Alexandru Rafila critică ideea amenzilor pentru vaccinare, spunând că acestea pot demoraliza angajații din centrele de vaccinare.

„Vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate, trebuie analizate cazurile. Eu îmi aduc aminte că tot domnul Voiculescu, la început, fiind întrebat în legătură cu propunerea unui medic din Găești - dacă îmi aduc aminte - susținea că trebuie vaccinate persoane decât să arunce vaccinul, acum văd că cei care fac acest lucru sunt sancționați. Ar trebui să existe puțină consistență și logică în ceea ce afirmă și mai ales măsurile punitive ar trebui să fie adaptate contextului și să nu ducă la demobilizarea personalului medical, care de multe ori lucrează voluntar în aceste centre de vaccinare”, a mai spus Rafila.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri