Alexandru Rafila despre Vlad Voiculescu: „Totuși, noi discutăm de Ministerul Sănătății, nu al Propagandei”

Data publicării:
alexandru rafila, la pupitrul de la partid
Alexandru Rafila. Foto: Inquam Photos/ George Călin

PSD depune miercuri la Camera Deputaților moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, a anunțat Alexandru Rafila, într-o conferință de presă. 

„La nivelul Ministerului Sănătății nu acțiunea a dominat în această perioadă, ci inacțiunea și incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranță, această moțiune este un semnal pe care l-au tras fără să discutăm în vreun fel, să coordonăm aceste răspunsuri, și pacienții. Eu înțeleg că o lună și jumătate e un timp scurt, dar nu e chiar așa de scurt încât să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică și probleme stringente cum sunt cele legate de accesul pacienților la servicii de sănătate, altele decât cele legate de noul coronavirus”, a declarat reprezentantul României la OMS, deputat PSD.

Întrebat dacă PSD se bazează și pe voturi din arcul guvernamental pentru adoptarea moțiunii, Rafila a spus că aceasta ar putea fi susținută și de parlamentari PNL și chiar USR PLUS. 

„Eu cred că evidența conținutului acestei moțiuni este suficientă încât să convingă și parlamentari de la PNL, poate chiar de la USR, să voteze această moțiune. Dumneavoastră ați văzut ce s-a întâmplat în ultimele zile, când diferențe majore de abordare, de înțelegere a problemelor din sănătate au apărut în spațiul public. Pozițiile ministrului Sănătății au fost scoase oarecum din contextul în care ne aflăm și regret: totuși, noi discutăm de Ministerul Sănătății, nu al Propagandei, iar problemele din sănătate trebuie discutate și asumate și rezolvate, iar partea de „personal branding” și PR cred că ar trebui să treacă în planul al doilea. Chestiunea asta e evidentă pentru toată lumea, cam asta se întâmplă, problemele din sănătate se acumulează și campania de PR a Ministerului se amplifică. Este momentul să fim responsabili, reținuți și sobri”, a explicat profesorul Rafila. 

 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri