Alianța 2020 USR PLUS dă în judecată Poșta Română

Data actualizării: Data publicării:
din cauza orgoliilor dintre USR si PLUS a fost amanat evenimentul de lansare a lui Dan Barna
INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Alianța 2020 USR PLUS anunță că va da în judecată două filiale ale Poștei Române, din Giurgiu și Tulcea, care au refuzat să distribuie pliantele electorale ale USR PLUS. „Filialele Poștei Române au distribuit ziarele de campanie ale PSD, dar refuză să distribuie pliantele Alianței 2020 USR PLUS deoarece conțin un îndemn la vot pe 26 mai și în opinia reprezentanților instituției reprezintă “propagandă electorală”, transmite Alianța.

usr plus ciolos barna semnaturi bec inquam octav ganea 20190326135634_OGN_2176-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Legea 334/2006 stabilește clar care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ pentru ca un material să fie considerat material de propagandă electorală. Prezența cuvântului "votează" sau orice alt îndemn de a vota cu un anumit competitor electoral nu este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este propagandă electorală sau nu”, transmite Alianța 2020 USR PLUS.

„Poșta Română acționează discreționar deși este o instituție de stat, iar în perioada electorală toate partidele ar trebui să beneficieze de aceleași servicii. Suntem puși la zid din cauza ordinelor politice de la București pe care le primesc cei din teritoriu. Refuzăm abuzul la care suntem supuși, astfel că vom da în judecată Poșta Română. Legea este de partea noastră”, transmite Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei din USR.

În comparație, lipsa cuvântului „votează” de pe materialele PSD distribuite de Poșta Română nu exclude caracterul electoral, care identifică clar un partid, care se adresează publicului larg și care depășește limitele activității jurnalistice de informare a publicului. În concluzie, Poșta Română aplică condiții diferite partidelor politice în campania electorală. “Ziarul PSD distribuit către pensionari de Poștă este o maculatură de propagandă de cea mai joasă speță iar Alianței 2020 USR PLUS i se interzice să distribuie un pliant de informare. Aici nu este doar o problemă de dublu standard ci un simptom al vremurilor pe care le trăim în care PSD-ul a pus sub control majoritatea instituțiilor statului. Acest lucru este inacceptabil pentru noi”, explică Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei din PLUS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri