Alianţa USR - PLUS îi cere lui Iohannis să declanșeze referendumul pe Justiţie

Data actualizării: Data publicării:
ciolos barna ID92009_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Dacian Cioloș și Dan Barna Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Alianţa USR - PLUS cere preşedintelui Klaus Iohannis să declanşeze referendumul pe Justiţie, a declarat joi preşedintele USR, Dan Barna, afirmând că citarea fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi la Secţia de investigare a magistraţilor, în ziua în care urma să plece la Bruxelles, nu este întâmplătoare.

ciolos barna ID92009_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Nu este nimic întâmplător în citarea doamnei Kovesi exact în momentul în care urma să plece la Bruxelles pentru a susţine candidatura. Nu cred că în România există un cetăţean de bună credinţă care să îşi imagineze că acest lucru nu s-a întâmplat la ordinul direct al lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader sunt disperaţi, pentru că o eventuală numire a doamnei Kovesi în funcţia de procuror european ar arunca la gunoi toată retorica otrăvită pe care o aruncă peste România de doi ani de zile. O eventuală numire a doamnei Kovesi în funcţia de procuror ar arăta tuturor românilor, puţinii care mai cred în Liviu Dragnea, că ceea ce face el României este un abuz şi ceea ce spune României de doi ani de zile sunt minciuni ordinare.

Nu întâmplător Comisia de la Veneţia a spus foarte clar în recomandări, dincolo de cele privind Codurile penale şi legislaţia Justiţiei, că această Secţie specială pentru magistraţi trebuie desfiinţată, pentru că este în realitate o miliţie pe care şi-a construit-o domnul Dragnea şi a cărei primă victimă este în aceste zile doamna Kovesi.

Din această perspectivă, alianţa USR - PLUS cere preşedintelui Iohannis declanşarea referendumului pe Justiţie”, a spus Barna, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că este cel mai bun moment pentru societatea din România să aibă această dezbatere, iar întrebarea pentru referendum trebuie să fie: ''Sunteţi de acord ca persoanele condamnate penal să nu mai poată candida la funcţii alese în România?''.

"Nu este nimic întâmplător în citarea doamnei Kovesi exact în momentul în care urma să plece la Bruxelles pentru a susţine candidatura. Nu cred că în România există un cetăţean de bună credinţă care să îşi imagineze că acest lucru nu s-a întâmplat la ordinul direct al lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader sunt disperaţi, pentru că o eventuală numire a doamnei Kovesi în funcţia de procuror european ar arunca la gunoi toată retorica otrăvită pe care o aruncă peste România de doi ani de zile. O eventuală numire a doamnei Kovesi în funcţia de procuror ar arăta tuturor românilor, puţinii care mai cred în Liviu Dragnea, că ceea ce face el României este un abuz şi ceea ce spune României de doi ani de zile sunt minciuni ordinare. Nu întâmplător Comisia de la Veneţia a spus foarte clar în recomandări, dincolo de cele privind Codurile penale şi legislaţia Justiţiei, că această Secţie specială pentru magistraţi trebuie desfiinţată, pentru că este în realitate o miliţie pe care şi-a construit-o domnul Dragnea şi a cărei primă victimă este în aceste zile doamna Kovesi. Din această perspectivă, alianţa USR - PLUS cere preşedintelui Iohannis declanşarea referendumului pe Justiţie", a spus Barna, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că este cel mai bun moment pentru societatea din România să aibă această dezbatere, iar întrebarea pentru referendum trebuie să fie: ''Sunteţi de acord ca persoanele condamnate penal să nu mai poată candida la funcţii alese în România?''.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri