Alina Gorghiu: Este fără precedent să vezi un premier pus sub acuzare care cerşeşte imunitatea

Data publicării:
alina gorghiu crop

A cerşit imunitatea şi o are. Din păcate, a pierdut astăzi şi ultimul strop de demnitate pe care îl mai avea omul politic Victor Ponta. Vreau să îi cer încă o dată demisia”, a spus Alina Gorghiu, după votul din Cameră.

Referindu-se la posibilitatea ca PNL să atace la Curtea Constituţională procedura din Camera Deputaţilor, unde s-a supus la vot raportul Comisiei Juridice, şi nu solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a premierului Ponta şi pentru infracţiunea de trafic de influenţă, Gorghiu a spus că este analizată această variantă.

Împreună cu grupul nostru parlamentar, împreună cu juriştii noştri, vom analiza dacă putem contesta la Curtea Constituţională votul. Dacă mă întrebaţi pe mine, nu prea ar fi temei să contestăm la Curte votul de astăzi”, a afirmat copreşedintele PNL.

Întrebată despre reacţia ambasadelor în cazul lui Ponta, Alina Gorghiu a răspuns: „În momentul în care o ambasadă spune că nu comentează un caz punctual, dar este nefiresc ca un parlamentar să solicite plenului să i se protejeze imunitatea, atunci când mai subliniază şi faptul că este absolut anormal într-o democraţie să nu ai statut de egalitate cu orice alt cetăţean al României şi să poţi fi cercetat atunci când eşti acuzat de fapte penale, să ştiţi că înseamnă mai mult decât să arăţi cu degetul ca om politic către Victor Ponta”.

Gorghiu a mai spus că votul din Cameră a fost unul „comandat de Victor Ponta majorităţii sale parlamentare”. „Este fără precedent să vezi un premier pus sub acuzare care cerşeşte imunitatea, o obţine, dar cred că totuşi colegii mei parlamentari vor realiza până vineri (când va fi dezbătută moţiunea de cenzură a PNL -n.r.) că România trebuie pusă deasupra interesului personal al lui Victor Ponta şi deasupra setei de putere pe care Victor Ponta o are”, a adăugat Alina Gorghiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri