Alina Gorghiu: Ieşirea demnă a lui Blaga nu înseamnă că numele lui este şters din telefonul meu

Data publicării:
blaga gorghiu pnl fb

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă că ţine legătura cu fostul copreşedinte al partidului, Vasile Blaga, care poate ajuta în continuare PNL din posta de simplu membru de partid.

blaga gorghiu pnl fb

”Evident că ţin legătura (cu Vasile Blaga-n.r.). sigur că ne auzim. Am contruit o relaţie de parteneriat în aceşti ani şi de amiciţie şi situaţie personală în care se află, ieşirea demnă nu înseamnă că numele lui Vasile Blaga este şters din telefonul meu. I-am mulţumit pentru faptul că a sprijinit această formulă şi echipa în parcursul de finalizare a fuziunii şi sunt absolut convinsă că o poate face şi în caliate de simplu membru foarte multe lucruri pentru PNL până la clarificarea situaţiei domniei sale”, a spus Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Gorghiu spune că nu e nicio diferenţă între a fi preşedinte sau copreşedinte al PNL, fiind vorba ”doar de un plus de responsabiliate”.

”Nu este nicio diferenţă. Nu simt că noul statut are vreun plus. Are categoric un plus de responsabilitate, dar una peste alta sunt deja cu gândul în altă parte, la liste pentru Parlament, la program de guvernare, la strategii de campanie. Am trecut de modificarea statului de săptămâna trecută. Sunt în pâine”, a mai spus ea, citată de News.ro.

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a votat, sâmbătă, în unanimitate, mai multe modificări la Statut, printre cele mai importante modificări fiind abrogarea articolului care prevede conducerea cu copreşedinţi şi împuternicirea lui Daniel Buda să semneze listele pentru alegerile parlamentare în locul lui Vasile Blaga.

Potrivit secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, Articolul 154 din Statut care prevede structurile naţionale de conducere tranzitorii se modifică în sensul în care structura naţională va fi dintr-un preşedinte, iar articolul care prevede că cei doi copreşedinţi sunt foştii preşedinţi a PNL şi PDL se abrogă.

Astfel, o dată cu adoptarea acestor modificări Alina Gorghiu devine preşedinte unic al PNL, după ce Vasile Blaga a demisionat din funcţia de copreşedinte al partidului şi vechii lideri PDL nu au mai numit pe nimeni la şefia partidului.

Atât modificările la Statut, cât şi mandatarea lui Buda au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri