Alina Gorghiu îi cere lui Victor Ponta să stabilească alegeri parțiale: „Ascundeți, rușinos, urnele de vot”

Data publicării:
GORGHIU 22

 

Scrisoarea deschisă reprezintă, potrivit Alinei Gorghiu, o „ultimă încercare de a-l convinge pe premier să respecte legile şi Constituţia”.

Copreşedintele PNL precizează că, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014, premierul Ponta a dat o Ordonanţă de urgenţă prin care legaliza temporar traseismul politic.

V-aţi asigurat, cu forţa, un supliment de peste 400 de primari şi tot aţi pierdut alegerile. Curtea Constituţională a caracterizat această acţiune politică ca fiind una direcţionată împotriva statului de drept şi o deturnare a voinţei electoratului. În cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, aţi umilit sute de mii de români, din afara României, cu acelaşi rezultat: aţi pierdut alegerile. Acum, încălcaţi legea în cazul alegerilor parţiale şi blocaţi dreptul la vot al celor din ţară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanţi aleşi în fruntea comunităţilor în care trăiesc”, precizează Alina Gorghiu în scrisoarea deschisă.

Ea menţionează că lui Victor Ponta îi este „teamă, ca şi anul trecut, că va pierde alegerile”.

„Adevărul este că tocmai această teamă a dumneavoastră i-a făcut pe români să înţeleagă până unde puteţi merge pentru a rămâne la putere. Sunteţi în stare să încălcaţi Constituţia, legile României şi drepturile cetăţeneşti pentru a vă atinge obiectivele politice personale. De aceea, veţi pierde în continuare”, mai spune Gorghiu.

Copreşedintele PNL afirmă că a epuizat toate etapele politice pentru a-l determina pe premier să intre în legalitate şi să organizeze alegerile parţiale.

„Am încercat să vă convingem că nu totul se învârte în jurul dumneavoastră, că două milioane de români au de suferit în plan local, acolo unde nu mai există autoritate, organizare şi voinţă politică de rezolvare a problemelor specifice. Sunt convinsă că în situaţia în care, spre exemplu, Bucureştiul ar fi rămas fără primar, nu v-aţi fi permis să lăsaţi Capitala României un an sau aproape doi ani fără conducere. Noii dumneavoastră consilieri de imagine, cei care acum îl construiesc pe noul Victor Ponta, v-ar fi convins că „NU DĂ BINE”.

Potrivit Alinei Gorghiu, „fiecare român este la fel de important, iar fiecare comunitate trebuie tratată cu un egal respect”, ea transmiţându-i premierului că ar prefera „să nu ajungă în situaţia de a acţiona în justiţie, pentru a pune legea pe masa Guvernului”.

Aş prefera să reveniţi în legalitate, aşa cum vă solicităm de la începutul anului, să nu mai pierdem timpul cetăţenilor. Înainte de a apela la justiţie, fac o ultimă încercare de a vă convinge să respectaţi legile şi Constituţia. Aveţi ocazia, mâine, în cadrul şedinţei de Guvern, să faceţi ce trebuie ca prim-ministru. În caz contrar, imediat ce vom avea toate răspunsurile necesare de la autorităţile publice, vom ataca în contencios administrativ refuzul Guvernului de a organiza alegerile parţiale, acolo unde funcţiile publice au devenit vacante”, anunţă Gorghiu în scrisoarea deschisă adresată premierului, potrivit Mediafax.

„Deznodământul nu poate fi decât unul, ca şi în cazul Ordonanţei traseismului. Legea e doar una, la fel şi Constituţia. Nu aşteptaţi iar să fiţi obligat pentru a vă îndeplini atribuţiile. Vă temeţi de rezultatul alegerilor, dar mai bine pierdeţi curajos (aşa cum se poate întâmpla şi în cazul nostru) decât să ascundeţi, ruşinos, urnele de vot. Puteţi încerca să faceţi şi ceea ce e bine, nu doar ceea ce dă bine. Măcar acum, când chiar nu mai aveţi ce să pierdeţi. Organizaţi alegerile parţiale, lăsaţi oameni să voteze!”, se mai arată în scrisoarea copreşedintelui PNL.

Subiectul organizării alegerilor parţiale s-a aflat şi pe agenda discuţiilor preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, săptămâna trecută, la Palatul Cotroceni.

Alina Gorghiu a declarat, atunci, după consultări, că un subiect discutat cu şeful statului a privit refuzul Guvernului de a organiza alegeri parţiale pentru o serie de mandate vacante din administraţia publică locală. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri