Alina Gorghiu: Mulți oameni din PSD au înțeles că Victor Ponta este o piatră de moară la gâtul partidului

Data publicării:
ponta dragnea iliescu PSDBPN mediafax

Victor Ponta încearcă să-și asigure succesiunea la conducerea PSD, a spus Alina Gorghiu la Digi24. „Eu cred că orice persoană în acest moment susținută de Victor Ponta la conducerea PSD-ului este compromisă, din pricina faptului că premierul este compromis. O mare parte din oameni – că sunt mulți oameni înțelepți și în PSD – au înțeles că Victor Ponta este o piatră de moară la gâtul PSD-ului și că întotdeauna o piatră de moară cântărește destul de greu într-un an preelectoral”, a afirmat liderul liberal.

Întrebată ce va face PNL dacă PSD va propune un nou premier, iar președintele nu va avea încotro și va trebui să-l accepte, zădărnicind astfel ambiția PNL de a ajunge la guvernare, Alina Gorghiu a răspuns: „Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că niciodată Președinția nu va încălca Constituția așa cum a făcut-o Traian Băsescu. Dacă există o majoritate, să-și desemneze un candidat, evident am convingerea că Constituția va fi în spirit și-n literă respectată”.

Alina Gorghiu dă asigurări că liberalii vor să-și asume guvernarea, dar numai pe căi constituționale, fără a forța lucrurile. „Am văzut însă alt plan din partea lui Victor Ponta, care încerca cumva să-și asigure succesorul la Palatul Victoria, spunându-i președintelui Iohannis că ar pleca cu o singură condiție. Vă dați seama cam ce se întâmplă în capul lui Victor Ponta de simțea nevoia să-l provoace pe președintele Iohannis la un pact de coabitare, așa cum era dânsul obișnuit cu Băsescu pe vremuri. În fine, trecând de tulburea din acel moment a premierului, noi vom încerca înlocuirea acestui guvern cu un guvern liberal așa cum scrie la Constituție: în Parlament, printr-o moțiune de cenzură. Suntem foarte pregătiți. Avem un program de guvernare discutat, paradiscutat în interior, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă. Din păcate, în acest moment, nu avem acea majoritate parlamentară, care s-a regăsit punctual în două situații – Strategia Națională de Apărare și numirea șefului SIE. A fost o majoritate conjuncturală, sper să realizăm o majoritate care să nu fie doar de context, ci care să se reunească în jurul unei moțiuni de cenzură, care să susțină un program de guvernare al liberalilor. Am tot auzit acuzații că vrem să ajungem la guvenare. Ar trebui să mă acuze lumea dacă n-aș vrea să ajungem la guvernare”, a punctat Alina Gorghiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri