Alina Gorghiu nu o vede pe Raluca Prună la Justiție după alegeri

Data publicării:
ALINA GORGHIU agerpres
Foto: Agerpres

"O să avem un ministru susținut de PNL. Eu deja mă gândesc deja la vreo două-trei idei, nu se regăsește doamna Prună, nu că aș avea ceva cu ea, dar am alte opțiuni, propuneri ale partidului, dar am și eu dreptul la niște idei. Va conta foarte mult și cel care va gestiona penitenciarele în România", a spus Gorghiu într-un interviu acordat presei, citat de Agerpres.


Ea a arătat că pentru situația din unitățile de detenție l-ar fi demis demult pe șeful penitenciarelor și că așteaptă o poziție mai fermă de la ministrul Justiției.

"De foarte multă vreme aud despre situația de acolo, de șpăgile care se iau, (...) însă, dacă nu intră autoritățile, control pe bune, să răspundă la sesizări pe bune, să mai taie din corupția din penitenciare, nu va rezolva mare lucru", a afirmat liderul PNL.

Gorghiu a susținut că în primul mandat de parlamentar și-a dorit foarte mult să fie șef la penitenciare. "Nu îmi aduc aminte dacă i-am propus lui Tăriceanu sau i-am propus și m-a refuzat", a arătat ea.

Gorghiu a mai afirmat că nu exclude o majoritate cu ALDE și un dialog cu USB.

La adresa ministrului justiției au existat critici mai cu seamă din partea PSD, partid care, prin vocea președintelui său, Liviu Dragnea, a spus că la remaniere formațiunea sa ar fi dorit demiterea Ralucăi Prună.

În acest context, premierul Dacian Cioloș a declarat că o susține pe Prună în fruntea justiției și că este mulțumit de activitatea sa. Aceste declarații au fost consemnate înainte de revolta din penitenciare, în legătură cu care ministrul Prună a anunțat că nu este dispusă să ia măsuri sub presiune și că nu consideră că este momentul să schimbe conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri