Alina Gorghiu: Politica este plină de misogini, avem exemple și în PNL

Data publicării:
alina gorghiu facebook

 

 Alina Gorghiu, copreşedintele PNL. FOTO: Facebook

"Nu o să schimbăm percepția despre femeia în politică dacă nu o să ne considerăm parteneri egali. De misoginism este plină politica, societatea românească și avem exemple printre noi, în PNL, de misogini slavă cerului. Nu cred că aveți emoții că vă uitați în stânga, în dreapta și să ratați vreun bărbat care să se uite înspre noi de sus în jos, nu, o să găsiți peste tot. Antidotul îl știți, nu este replica acidă, este calmul. Întotdeauna răspunsul la dispreț, misoginism, mârlănie în politică este calmul. Am pățit-o de prea multe ori și am căzut în capcana replicilor de prea multe ori. Sfatul meu este să priviți cu calm, cu înțelegere și să mergeți mai departe și veți avea succes", a spus Alina Gorghiu, la Școala de vară a OFL.

Ea a insistat pe necesitatea schimbării opiniei societății cu privire la participarea femeilor în politică.

"Avem nevoie să vorbim de ideea de femeie în politică, o folosim de multe ori ca un clișeu, ca o scuză. Dar eu știu un lucru, femeia în politică chiar dacă într-un număr mic, calitate este destulă. (...) Întârziem să ne facem apariția în administrație, în diverse funcții", a spus Gorghiu.

Ea s-a arătat dezamăgită pentru că foarte puține femei s-au înscris în cursa internă pentru alegerile locale.

"Niciodată fără o competiție nu o să poți obține o funcție, niciodată într-o cursă nu poți să speri să obții ceva. Îmi pare rău că sunteți pe degete numărate femeile care îndrăzniți să intrați în această competiție, într-un joc care de multe ori se suprapune peste ferma animalelor. Dacă clamăm funcții fără să ne înscriem în competiții greșim", a afirmat Gorghiu, care le-a solicitat femeilor liberale să reacționeze când există abuzuri, derapaje și greșeli.

Totodată, ea a făcut apel la femeile liberale să îi ceară demisia premierului Victor Ponta.

"Am să-i cer demisia lui Ponta. Este așa de supărat că îi cer demisia încât aruncă cu venin pe pagina de Facebook. O să-l felicit în ziua în care își va da demisia. Nu am să-i mai folosesc numele când va face un pas în lateral", a completat Gorghiu. De asemenea, liderul PNL a subliniat că liberalii nu vor face niciun compromis cu Victor Ponta.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga le-a cerut femeilor liberale să candideze la diverse funcții și a arătat că o va sprijini pe Alina Gorghiu în activitate.

"Îi prevăd un viitor strălucit. Va conduce mult timp PNL și va avea tot sprijinul meu. Nu am avut nicio dispută, doar puncte de vedere diferite, dar nu ați auzit de la mine sau Alina pe surse un lucru rău despre PNL. (...) Nu știu pe câți bărbați se bazează Alina în politică, dar pe mine poate să se bazeze", a afirmat Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri