Sari la conținut
News Alert

Alina Gorghiu: Tot conținutul OUG 13 ar putea fi reactivat

Alina Gorghiu a declarat că cele două ordonanțe, OUG 14 și OUG 13, ar fi trebuit discutate într-o ședință comună pentru a evita ca OUG 13 să fie reactivată.

Senatul a adoptat OUG 14 cu unanimitate de voturi. Mai exact cu 118 voturi „pentru”  și niciun vot „împotrivă”. PNL ceruse suspendarea ședinței și votarea la pachet a celor două ordonanțe, 13 și 14, într-o ședință comună.

„E un demers firesc, cele doua ordonanțe trebuiau discutate în același timp pentru că reglementează cam același lucru. OUG 14, care a primit votul astăzi, este un pas înainte în a face istorie această barbarie juridică, OUG 13, cea dată cu dedicație liderului PSD, domnul Dragnea”, afirmă Alina Gorghiu, senator PNL.

„Am o ușoară strângere de inimă că nu s-a discutat și legea de respingere a OUG 13 în plenul Senatului, pentru că acest lucru poate să se concretizeze la un moment dat print-o lege de aprobare a OUG 13, se poate respinge practic, sau se poate șterge cu buretete prin votarea legii de aprobare a OUG 14 și se poate reactiva tot conținutul OUG 13, cel pe care l-am contestat și noi și societatea civilă și toți factorii de decizie din sistemul judiciar”, a adăugat senatoarea PNL.

„Acum, ce-i drept, este un pas înainte că OUG 14 a devenit realitate, în Senat, cel puțin, se va finaliza și în Camera Deputaților, în curând. Câtă vreme, însă, există OUG 13 nedezbătut în Parlament și nu există legea de respingere a OUG 13, trebuie să fim foarte atenți, mi-e teamă că se așteaptă un moment de scăderea a atenției Opoziției pentru a se apela la vreun truc. Merită discutat acest aspect, nu să lăsăm așa, în suspensie pentru că niciun fel de semn de întrebare nu e sănătos în acest context de tensiune politică”, a precizat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a declarat că dezbaterea pe OUG 13 nu o să ne dea garanții că nu va fi reactivată vreodată. „Majoritatate PSD-ALDE susține nevoia de dezbatere pe această ordonanță. Încă de ieri s-a spus că nu se poate anticipa care va fi soluția juridică pe această ordonanță. Asta înseamnă că poate fi o lege de respingere, dar și o lege de adoptare a OUG 13. Lucru care o să ne pună în situația inițală”, a adăugat Alina Gorghiu.