Alina Gorghiu: Pachetul de legi pe educaţie reprezintă o prioritate a PNL. În două săptămâni vom începe dezbaterile în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
alina gorghiu
Alina Gorghiu, președintele Senatului. Foto: Alina Gorghiu/ Facebook

Pachetul legilor Educaţiei reprezintă o prioritate legislativă în actuala sesiune parlamentară, a declarat vineri preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

”Una din priorităţile esenţiale ale PNL este legată de pachetul de legi pe educaţie. În opinia mea, în următoarele două săptămâni vom putea începe dezbaterile în Parlamentul României şi cred că în această sesiune parlamentară vom avea cea mai importantă reformă în educaţie pe care România o va adopta. (...) Mă bucur că s-a majorat numărul de consilieri şcolari, pentru că până acum era un număr de consilieri şcolari insuficient”, a declarat Alina Gorghiu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Maramureş.

Ea a apreciat schimbarea prevăzută în proiectul legislativ care prevede că atunci când un cadru didactic este cercetat pentru hărţuire sexuală nu mai are voie să predea.

”Mai avem o dispoziţie, anume aceea că atunci când un profesor hărţuieşte elevi şi săvârşeşte infracţiuni de natură sexuală, să nu mai stea la catedră. (...) Mă bucur că Ligia Deca a reuşit să convingă coaliţia şi să avem această iniţiativă preluată în legea educaţiei în sensul în care profesorul care a hărţuit e suspendat de la catedră pe perioada în care se judecă dosarul. Dacă va fi nevinovat, toate drepturile i se dau retroactiv”, a adăugat Gorghiu.

Legile Educaţiei sunt în dezbatere publică până în 7 martie. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri