Alina Gorghiu: Victor Ponta ar trebui să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov

Data publicării:
alina gorghiu -pnlro-2

Calitatea de urmărit penal într-un dosar de corupţie îl obligă pe ministrul Finanţelor, dl Darius Vâlcov, să demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumţia de nevinovăţie, care i se aplică şi domniei sale. Ca cetăţean al României, am renunţat să mai acord prezumţia de competenţă miniştrilor din cabinetul Ponta, dar îmi doresc ca finanţele ţării să fie gestionate de o persoană a cărei integritate nu este atinsă de nicio suspiciune de corupţie”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, liderul liberalilor Alina Gorghiu, notează Mediafax.

Aceasta reaminteşte că, în raportul MCV din anul 2013, se menţionează că este „esenţial pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care îndeplinesc funcţii ministeriale să se bucure de încrederea publicului”.

Totodată, Alina Gorghiu punctează faptul că ministrul de Finanţe este reprezentantul României în relaţia cu creditorii externi.

Co-preşedintele PNL îl acuză pe Victor Ponta că nu observă „elefantul din bucătărie” şi în loc să-i ceară demisia de onoare lui Vâlcov, laudă contribuţia acestuia la Codul fiscal.

„Premierul Ponta declara, în decembrie, anul trecut, că atât el, cât şi miniştrii săi s-ar retrage din Guvern în cazul în care ar fi urmăriţi penal. Astăzi, când ar trebui să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov, face o eschivă jenantă de la subiect. Ca şi cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbeşte despre contribuţia decisivă a ministrului Vâlcov la Codul fiscal. Un ministru urmărit penal nu mai poate avea decât o contribuţie negativă la imaginea şi credibilitatea României", susţine Alina Gorghiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri