Alina Gorghiu: Votul în cazul Udrea arată o înțelegere categorică între Ponta, PSD, Udrea, Băsescu și Oprea

Data publicării:
alina

 

Rezultatul este unul care pe mine mă surprinde, suspectez și eu ca și mulți alții că rezultatul votului este urmarea unei înțelegeri categorice între Ponta, PSD, Udrea, Băsescu, Oprea. Indiferent de cine a fost condus PSD, să știți că a avut același comportament și aceleași metehne anti-justiție și pro-corupție. Indiferent de variantă, PSD a apărat în Parlament în permanență interesele Elenei Udrea și ieri la vot s-a văzut acest lucru, acesta fiind codul de conduită al PSD-ului”, a spus Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Întrebată cum comentează faptul că, potrivit unor surse politice, nu toți parlamentarii PNL ar fi votat miercuri cu bilele la vedere, liderul PNL a afirmat că membrii partidului pe care îl conduce au avut un comportament corect și nu a existat „niciun fel de emoție” privind conduita acestora.

„Cam toți parlamentarii liberali, eu am stat în prima bancă și am văzut tot, nu știu cum se vede din spate, au votat cu bilele deasupra urnei. Problema nu este a PNL-ului (...) și dacă toți parlamentarii PNL ar fi votat pentru doamna Udrea și împotriva cererilor Justiției, era insuficient pentru că noi suntem minoritate în Parlament. Dacă PSD-UNPR, ALDE ar fi votat așa cum au anunțat, lucrurile erau în regulă, dar să știți că parlamentarii PNL au avut de data aceasta un comportament corect și nu a existat niciun fel de emoție privitor la conduita noastră” a răspuns Alina Gorghiu.

Astăzi, Elena Udrea a comentat modul în care au votat parlamentarii, dar și faptul că deputatul Daniel Oajdea a fost surprins de reporterii Digi24 că a pus toate bilele într-un singur set de urne.

„Faptul ca oamenii s-au încurcat în bile, pentru că erau patru urne acolo, putea fi o eroare datorită presiunii că votul era pentru Elena Udrea. O presiune publică prin faptul că se transmitea la televizor, nu mai spun presiuni legate de lupta pe care o duc. Nu a mai fost nimeni arestat de trei ori în opt luni. Toți știu că sunt în război cu reprezentanți ai DNA și ai SRI și oamenii se sperie de asta. Ieri au înțeles și ei că e rolul Parlamentului să pună capăt unor acțiuni excesive ale DNA. Faptul că s-au încurcat în urne și bile ține de inovația asta că s-a votat cu patru urne odată”, a mai spus Elena Udrea.

Cum s-a votat în cazul Elenei Udrea

Plenul Camerei Deputaților a admis, miercuri, cererea privind reținerea și a respins arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea.

Încuviințarea reținerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 123 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă".

Deputații au respins încuviințarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi "pentru" și 105 "împotrivă", în condițiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi - majoritatea deputaților prezenți. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii.

Anterior, plenul Camerei Deputaților aprobase cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" și 106 "împotrivă".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri