Ambasadorii UE s-au întâlnit cu Victor Ponta

Data publicării:
ponta victor -Mediafax Foto-Andreea Alexandru-4

FOTO:MEDIAFAX

Întrevederea - care nu a apărut în programul premierului - a intervenit după ce președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a lansat ideea reclamării lui Traian Băsescu la Bruxelles. El a anunțat la Parlament că se va plânge partenerilor din Uniunea Europeană de președintele Traian Basescu și le va scrie despre instabilitatea pe care acesta o creează în vremuri în care nu e nevoie de instabilitate. Nemulțumirea este legată de refuzul președintelui de a semna învestirea noilor miniștri din cabinetul Ponta III.

„Când mă reclami la Bruxelles? Dă-mi de veste!”, l-a întrebat miercuri președintele Băsescu pe Valeriu Zgonea. Întrebarea preşedintelui Traian Băsescu a venit la doar câteva minute după anunţul făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea în legătură cu situația blocaj creată de Traian Băsescu.

„Sunt dezamagit şi regret. Voi scrie tututor președinților parlamentelor din UE cu privire la acest fapt şi această atitudine incalificabilă a președintelui statului român, care ne pui pe noi într-o situație delicată într-o zonă instabilă, într-un moment în care România are nevoie de stabilitate”, a declarat Valeriu Zgonea.

Ulterior, într-o conferință de presă, președintele a fost întrebat în legătură cu această amenințare și a răspuns ironic, râzând: „Nici n-am putut să mai lucrez de la amenințarea lui Zgonea!”.

Întrebat despre întâlnirea premierului cu ambasadorii UE și dacă personal a avut semnale negative din afară, președintele a răspuns: „Cine credeți că își permite, când suntem în așteptarea unei decizii a CCR?!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri