Sari la conținut

Ambasadorul Irlandei, internat de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală

(Foto: facebook.com/IrishEmbassyBucharest)

Ambasadorul Gerard Corr a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, după ce a căzut şi s-a lovit la cap, la scurt timp după ce a ieşit din restaurant, aflat pe strada Buzeşti.

Potrivit unor martori, ambasadorul era însoţit de alţi doi bărbaţi, iar la un moment dat, i s-a făcut rău, la aproximativ 30 de metri de restaurant. Cei doi bărbaţi care îl însoţeau l-au sprijinit să nu cadă şi l-au întrebat dacă se simte bine, el spunând că şi-a revenit. La scurt timp, ambasadorul a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt, în timp ce se afla pe carosabil, pe o pistă de biciclişti.

Potrivit sursei citate, martorii au declarat că în acel moment trecea prin zonă o ambulanţă, însă aceasta transporta un pacient cu suspiciune de infarct. Echipajul medical a solicitat însă o altă maşină, cu medic, care a ajuns în câteva minute la faţa locului. Cu un minut înainte de sosirea echipajului de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a venit în zonă şi un echipaj de prim ajutor SMURD.

Echipajul de la ambulanţă i-a acordat ambasadorului primele îngrijiri, apoi l-a transportat la spital.

Medicii de la Spitalul Floreasca au stabilit că Gerard Corr a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, ambasadorul fiind supus de urgenţă investigaţiilor medicale, au precizat sursele citate.

Martorii au mai spus că ambasadorul Irlandei merge frecvent la acel restaurant, pentru a mânca la prânz.