Amendă pentru protestul din Parlament: "Acţiuni ilicite de protest" şi "lozinci de natură a incita la dezordine socială"

Data actualizării: Data publicării:
35747273_1980920615259959_1975016538989658112_o
Foto: Facebook

Unul dintre protestatarii care au strigat lozinci anti-guvernamentale şi pro-justiţie pe holurile Parlamentului, în ziua în care premierul Viorica Dăncilă a ţinut un discurs în plen, a fost amendat. Protestatarul este coordonatorul grupului civic "activ AG Piteşti", care a luat naştere după protestele declanşate de adoptarea OUG 13.

Foto: Facebook

"A sosit și amenda.... Opriți abuziv pe trotuar la ieșirea din Parlament după ce am protestat timp de o oră împotriva abuzurilor făcute de către PSD-ALDE împotriva statului de drept și legitimați cu forța pentru că eram suspecți pentru tulburarea liniștii comuniștilor care au pus mâna pe putere. Întreb și eu acum ce amendă plătesc? 500 sau 50 lei cum scrie la total de plată?", este mesajul postat pe Facebook de Traian Paparete, membru al grupului care a protestat în Parlament, în 20 iunie.

Acesta a postat totodată şi procesul verbal prin care i-au fost aduse la cunoştinţă amenda şi motivele pentru care a fost amendat, respectiv: "acţiuni ilicite de protest" şi "scandare de lozinci de natură a incita la dezordine socială".

Mai mulţi protestatari Rezist s-au aflat pe holul de la plenul reunit al Parlamentului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă, din 20 iunie, scandând ”Justiţie, nu corupţie!”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiţi şi: De ce a sacrificat-o Iohannis pe Kovesi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri