Amnistia, discutată din nou în USL. Asupra PNL s-ar exercita presiuni pentru a trece legea

Data publicării:
USL Anotnescu Ponta constantin -Mediafax Foto-Razvan Chirita-4

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, acuză USL că în această perioadă poartă negocieri secrete pentru susţinerea proiectului care ar duce la eliberarea unor infractori.

„Uniunea Social Liberală nu a renunţat la proiectul de lege privind amnistia. Ieri (luni – n.r.) s-au purtat discuţii în cadrul USL. S-a discutat trecerea lui, acceptarea lui de către PNL în contextul unor liste comune”, a declarat prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu.

Deputatul PNL Ludovic Orban recunoaşte la Digi24 că PSD face presiuni ca liberalii să accepte să voteze această lege. „Există o presiune sistematică asupra PNL, asupra parlamentarilor PNL pentru a se obţine un acord pentru trecerea acestei legi. (...) Evident că există. Revine în foarte multe discuţii care nu au legătură cu subiectul”, a declarat Ludovic Orban în emisiunea „Jurnalul de seară”. Întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă această chestiune a fost conectată cu subiectul listelor comune la europarlamentare, deputatul liberal a răspuns: „Nu pot confirma, nici infirma aşa ceva”.

Proiectul privind amnistia şi graţierea a fost dezbătut de plenul Camerei Deputaţilor luna trecută. După ce a fost criticat de preşedintele Traian Băsescu şi de ambasadele ţărilor occidentale, el a fost retrimis la Comisia juridică.

Avocatul lui Adrian Năstase a recunoscut că pentru eliberarea clientului său, familia îşi pune speranţa şi în această lege, promovată de PSD.

„Sunt multe discuţii în Parlament, pentru că la 1 februarie, din câte îmi amintesc, se va pune din nou în discuţie Legea amnistiei şi a graţierii. Cum va hotărâ Parlamentul o să vedem”, a declarat Ion Cazacu.

Proiectul prevede graţierea pedepselor cu închisoare de până la șase ani, inclusiv a faptelor de corupţie. Luarea de mită, pentru care a fost condamnat fostul premier, intră în categoria faptelor graţiabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri