Ana Costea, ministrul Muncii, a demisionat

Data publicării:
Claudia Ana Costea ministerul muncii agerpres 8100720

Foto: Agerpres

Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, arată Dacian Cioloș în comunicatul de presă emis de Guvern.

Reacțiile liderilor sindicali, în direct la Digi24.

În urmă cu două zile, Ana Costea spunea că-și va prezenta demisia dacă proiectul legii salarizării nu este retras de masa Guvernului. „Doamna ministru şi-a asumat retragerea. Dacă proiectul nu va fi retras din şedinţa de Guvern, ministrul Muncii îşi va da demisia”, declara atunci Cosmin Andreica, consilier al Ministerului Muncii.

Sindicaliștii spuneau despre acest proiect că măreşte diferenţa între cei cu venituri mari şi cei cu venituri mici. 

Potrivit proiectului, ar urma să piardă bani dascălii, de la debutanţi până la cei cu 40 de ani vechime, în timp ce în sănătate majorările salariilor vor fi de doar câţiva lei, au acuzat sindicaliştii. În ciuda promisiunilor Guvernului, proiectul prevede majorări nesemnificate în categoria salariilor mici, au mai spus sindicaliştii.

Ieri, Executivul a anunțat că va lucra la un nou act normativ legat salarizarea bugetarilor„Nu vom continua pe acest proiect de salarizare. Scopul Guvernului e să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitele fiscal bugetare pe care ni le permitem. Fostul proiect pe care l-am abandonat prevedea că niciun salariu în plată nu ar fi scăzut. Începând de mâine vom avea o nouă abordare a acestui subiect", a afirmat Dan Suciu.

În ceea ce privește o remaniere, Dacian Cioloș declara astăzi că remanierea nu este o prioritate a sa. „Aşa cum v-am mai spus, aveţi impresia că altă treabă nu există la Guvern decât să discutăm de remaniere. Miniştrii au nişte obiective foarte clare pe care şi le-au asumat. Eu fac evaluări cu ei periodic pentru că vreau să văd acolo unde există blocaj de ce există blocaje, să găsim soluţii”, a răspuns Dacian Cioloş, atunci când a fost întrebat dacă va schimba vreun ministru.

Citiți și

Reacția PNL la demisia ministrului Muncii: Un gest foarte sănătos

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri