Analist: Credeţi că Rusia n-a fost prezentă în alegerile din România?

Data actualizării: Data publicării:
Dragnea_GRINDEANU_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Analistul politic Cristian Pîrvulescu remarcă ironic faptul că Ministerul Culturii are acum în titulatură și „al identității naționale” - un concept mai degrabă de dreapta decât de stânga, însă se întreabă dacă guvernul Grindeanu va rezista presiunilor geopolitice „extraordinare” din zonă și dacă Rusia nu cumva s-a amestecat și în alegerile din România.

Cristian Pîrvulescu a remarcat, la Digi24, și reacția ambasadorului Federației Ruse la București după nominalizarea miniștrilor din noul cabinet. Iată comentariul lui Cristian Pîrvulescu:

Se numește de data asta Ministerul Culturii și Identității Naționale! Foarte de stânga! Foarte de stânga! Da, sunt ironic. Ce legătură este între stânga și identitatea națională?! Poate domnul Dragnea să ne explice, poate consilierii domniei sale de extremă-dreapta din Israel, pentru care, nu-i așa, doamna ambasadoare din Israel a devenit ministru în acest guvern, ministru pentru românii de pretutindeni.

Mă întreb dacă acest guvern va rezista presiunilor extraordinare geopolitice din zonă. Suntem într-un moment dificil și astăzi (marți – n.r.), un prieten al dlui Tăriceanu, președintele Senatului, vorbesc de domnul Guy Verhofstadt, care este președintele grupului ALDE din Parlamentul European, a transmis o scrisoare, „Să rezistăm războiului hibrid pe care Putin îl duce împotriva Occidentului”, în care dl. Verhofstadt avertizează, pe baza datelor pe care CIA le-a pus la dispoziție, dar și pe baza altor date, că asistăm în momentul de față la două pericole importante. Asistăm ca Uniune Europeană, deci România este în centrul acestui ciclon. Este vorba despre un revizionism istoric, pe care îl vedem și care încearcă să pună sub discuție toate tratatele care există, dar mai ales este o încercare de a se implica în campaniile electorale din toate țările Uniunii Europene. Credeți că România a fost o excepție în alegerile care s-au încheiat în urmă cu trei săptămâni? Credeți că Rusia n-a fost prezentă aici? Oare întâmplător sau nu astăzi (marți – n.r.) ambasadorul rus Valeri Kuzmin spunea că noul guvern să contribuie la dezvoltarea relațiilor româno-ruse? Dincolo de angajamentul formal pe care în seara zilei de 11 decembrie dl. Dragnea l-a luat, cum că vom respecta alianțele, dacă ei vor fi, din punct de vedere economic, destul de deschiși – ceea ce mi s-a părut o condiționare interesantă – dincolo de asta, ce garanții avem că prin acest guvern vom rezista presiunilor geopolitice importante? Cu un singur ministru experimentat, cu dl Meleșcanu?!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri