ANALIZĂ. Mai mulți miniștri ar putea fi remaniați la sfârșitul acestei luni

Data publicării:
sediul guvernului mediafax-5

Activitatea miniştrilor şi cea a secretarilor de stat va fi evaluată la sfârşitul acestei luni de liderii USL.

Această analiză este necesară pentru a vedea activitatea colegilor noştri, ce e de îmbunătăţit şi, eventual, de a face schimbări acolo unde lucrurile nu au mers bine”, a declarat premierul Victor Ponta.

Printre cei care au emoţii este şi ministrul Culturii, Daniel Barbu. El a fost criticat de premierul Victor Ponta pentru unele aprecieri la adresa cancelarul federal, Angela Merkel.

În plus, ministrul Culturii nu se poate lăuda cu prea multe realizări în cele opt luni de mandat. Pe site-ul ministerului pe care îl conduce, activitatea lui Daniel Barbu se rezumă la un singur comunicat în acest an şi la câteva editoriale.

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, s-a remarcat printr-o dispută despre brandul turistic de ţară şi intenţia controversată de introducere a impozitului forfetar. În schimb, Maria Grapini este foarte activă pe Facebook. Nu neapărat cu proiecte pentru turişti, ci mai degrabă cu mesaje de bineţe.

Nici ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, nu are o activitate care să stârnească invidia colegilor.

Site-ul oficial al instituţiei prezintă ca realizări organizarea unor tabere şi festivaluri, dar şi medaliile obţinute de sportivi şi de olimpicii diverselor discipline.

De altfel, mesajele de felicitare pentru aceştia din urmă sunt şi principalele activităţi ale ministrului şi pe pagina personală de Facebook.

Cristian David, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, a avut şi el un mandat caracterizat mai mult prin discreţie.

În opt luni, activitatea ministerului, aşa cum este prezentată oficial pe pagina de internet, s-a redus la câteva festivaluri, tabere de vară şi promisiuni de simplificare a procedurii de acordare a cetăţeniei române.

Nici Mihai Voicu, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, nu se poate lăuda cu mari realizări. Pe site-ul ministerului apare un singur comunicat din acest an, despre un proiect de lege privind abilitarea Guvernului pentru a emite ordonanţe.

Cu excepţia schimbării lui Relu Fenechiu din fruntea Ministerului Transporturilor, niciun ministru din Cabinetul Ponta II nu a fost până acum remaniat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri