Anca Dragu, după gafa lui Voiculescu privind ordinul MS: Și-a cerut scuze. Are susținerea noastră, este un ministru eficient

Data publicării:
Anca Dragu la o conferinta de presa
Senatoarea USR Anca Dragu. Foto: gov.ro

Președintele Senatului, Anca Dragu, consideră că este de apreciat faptul că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a recunoscut greșeala de a nu fi cunoscut în detaliu conţinutul ordinului din aprilie 2020, privind înmormântarea persoanelor decedate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2. Totodată, ea afirmă că Voiculescu are în continuare susținerea USR PLUS pentru că s-a arătat a fi un ministru eficient.

„Este vorba de o eroare. Toţi suntem oameni, toţi greşim, toţi facem erori, iar ceea ce e de apreciat la Vlad Voiculescu este că a recunoscut această eroare şi şi-a cerut scuze. Poate alţi oameni erau tentaţi să înceapă să dea alte explicaţii, să ne ducă cu preşul, ceea ce el nu a făcut. A zis: 'Da dom'ne, am greşit. Îmi pare rău. Şi mai mult decât atât, o să şi îndrept acest ordin, care, de altfel, e unul stupid'. Era un ordin din aprilie 2020. Ministrul Voiculescu, de asemenea, a cerut modificarea ordinului, s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor religioase şi s-a făcut ceva. Şi şi-a cerut şi scuze pentru că a făcut această afirmaţie eronată”, a afirmat Dragu, vineri, la Senat.

Ea a precizat că Vlad Voiculescu are, în continuare, susţinerea Alianţei USR PLUS, fiind „un ministrul eficient”.

„Are susţinerea noastră, desigur. Cred că trebuie să evaluăm activitatea unui ministru şi ministrul Voiculescu este un ministru eficient”, a spus preşedintele Senatului.

Întrebată despre contradicţiile dintre Vlad Voiculescu şi alţi membri ai Guvernului Cîţu, Anca Dragu a răspuns, potrivit Agerpres: „Eu nu văd aceste contradicţii în mod direct între ei, ci văd tot felul de comentarii, pe surse. Dacă cineva are ceva de spus trebuie să spună în mod clar, cu nume şi prenume, nu pe surse”.

Ministrul Sănătăii, Vlad Voiculescu, și-a cerut scuze joi după ce a făcut mai multe declarații în care a negat că într-un ordin al MS scrie că persoanele decedate în urma infectării cu Covid -19 se înmormântează fără haine.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri